Home » Actueel » Verstappen: “Hopelijk gaat het dit jaar beter voor mij in Monaco”

Verstappen: “Hopelijk gaat het dit jaar beter voor mij in Monaco”

Max Verstappen heeft de hoop uitgesproken dat hij in de aankomende Grand Prix in Monaco een beter weekend heeft dan in de afgelopen jaren. Verstappen kende moeizame weekends door crashes in de trainingen in 2016 en 2018 en mechanische problemen.

De race in Monte Carlo is voor Max een thuiswedstrijd. Hij woont al een aantal jaren in Monaco. Hij hoopt het goede resultaat van Barcelona in Monaco een gevolg te kunnen geven.

“Het was geweldig om in Barcelona weer op het podium te staan, en ik kijk alweer uit naar Monaco”,  zei Max, “Het is een speciaal en hectisch weekend. Het is een stratencircuit met een hoop historie, en het is niet het beste circuit voor me geweest de laatste jaren. Maar hopelijk kan ik daar dit keer verandering in aanbrengen.”

“Ik woon in Monaco en het is fijn om in mijn eigen appartement te slapen in plaats van in een hotel. Een paar vrienden en familie zullen er ook zijn en ik kijk ernaar uit om ze te ontmoeten en een goed weekend te beleven.”

Voordat hij terug huiswaarts keert voor de Grand Prix, is Verstappen de komende dagen een heel weekend in Nederland, waar hij tijdens de Jumbo Racedagen twee dagen lang Circuit Zandvoort op z’n kop zal zetten.

“Ik denk dat het altijd mooi is om terug te komen naar Nederland, ook voor de fans die niet naar een Grand Prix kunnen gaan. Als dat dan ook nog kan met een V8-motor, die net wat beter klinkt dan een V6, maakt dat het alleen maar mooier. Hopelijk kunnen we weer wat nieuwe fans naar de Formule 1 trekken. Het blijft altijd een super mooi evenement om mee te maken.”

 

F1-Planet.com