Home » Actueel » Verstappen: “Ik denk dat we nog sneller kunnen”

Verstappen: “Ik denk dat we nog sneller kunnen”

Max Verstappen was na afloop van de vrije trainingen voor de Grand Prix van Australië behoorlijk tevreden over het verloop van werkdag 1 van het Wereldkampioenschap van 2019. De Nederlander reed in de twee keer anderhalf uur een totaal van 55 ronden in de Red Bull RB15 en besloot de dag met de derde tijd. Weliswaar op 0,8 seconde van de beide Mercedessen, maar Max liet doorschemeren dat hij nog niet voluit was gegaan. Hij reed in de tweede vrije training slechts één run op de zachte band en de ronde waarin hij zijn verbetering zette was niet het aller schoonste rondje. Hij heeft er dan ook vertrouwen in dat het nog sneller kan.

“Mercedes ziet er snel uit, en ik weet niet of Ferrari het rustig aan deed vandaag. Dat zul je aan hen moeten vragen”, zei Verstappen gevraagd naar de vorm van Ferrari.

“Dat zien we morgen wel. We kunnen alleen maar naar onszelf kijken en we kunnen nog niet tevreden zijn. Er zijn zeker dingen die we nog moeten verbeteren, maar dat geldt voor iedereen. Dit was nog maar de eerste dag van het seizoen.”

“Ik denk dat we nog sneller kunnen, al kan iedereen dat wel. Er zijn in ieder geval nog wel wat gebieden waarop we ons kunnen verbeteren. Dat gaan we vanavond analyseren.”

“Ik ben best tevreden over hoe de eerste dag is verlopen”, zei hij, “we hebben veel ronden gereden en de rondetijden waren volgens mij ook niet al te slecht, al zag Mercedes er wel heel snel uit. Ze hebben hun huiswerk duidelijk goed gedaan. Wij hebben nog wat werk te doen en veel te analyseren.”

“Over het geheel genomen voelde de wagen prima aan. Er zijn altijd dingen die je nog kunt verbeteren en daar gaan we vanavond dan ook naar kijken. Wat de motor betreft waren er geen problemen. Die liep heel soepel en deed het goed.”

Max begon de dag met een een stint op de medium banden voordat hij wisselde naar de zachte band. Daarop zette hij een 1:23.400 op en de derde tijd op 0,8 seconde van Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, die in FP1 maar door 0,038 seconde werden gescheiden. In FP2 reed Verstappen twee stints op de medium band, voordat hij laat in FP2 opnieuw de rode softs liet monteren. Daarop herstelde hij zich van de achtste naar de derde tijd, nog voor teamgenoot Pierre Gasly en Sebastian Vettel.

F1-Planet.com