Home » Actueel » Verstappen: “Ik had iemand iets aan kunnen doen na verloren pole in Mexico”

Verstappen: “Ik had iemand iets aan kunnen doen na verloren pole in Mexico”

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen heeft gezegd dat hij “iemand iets aan had kunnen doen” als hij een verkeerde opmerking te verwerken had gekregen na de verloren pole-position in Mexico. De Nederlander greep in Mexico City met 0,026 seconde naast de pole, die werd opgeëist door zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. De frustratie was tot uren na de kwalificatie van het gezicht van de Nederlander af te lezen.

Zijn vader Jos gaf eerder al aan dat Max geïrriteerd was geraakt door de uitbundige wijze waarop Daniel Ricciardo de pole-position vierde.

“Hij zei [zondagochtend] direct dat hij heel slecht geslapen had, hij was vooral geïrriteerd door het missen van de pole en door die auto. Maar ook door de uitbundigheid van Ricciardo die de pole-position erg uitgebreid vierde. Dus hij was enorm getergd en wilde maar een ding, dat was het winnen van de race”, vertelde Verstappen senior.

Max gaf in São Paulo toe dat hij heel boos was en stelde zelfs dat hij “iemand iets aan had kunnen doen” als ze iets verkeerds tegen hem hadden gezegd.

“Ik was vooral boos door de problemen die ik met mijn motor had tijdens de kwalificatie”, zei hij, “ik was dat weekend duidelijk de snelst, maar 75 seconden was ik dat niet. Ik was echt heel boos.”

“En natuurlijk maakt elk ding dat daar nog bij komt me nog bozer.”

“Ik zou het niet zeggen, maar ik kon echt iemand iets aan doen als die iets verkeerds tegen me had gezegd na de kwalificatie, zo boos was ik. Elk klein dingetje maakt het alleen maar erger.”

Verstappen greep door de technische problemen opnieuw naast de pole-position. Dat hij daardoor niet het record pakte van de jongste polesitter ooit, kon hem niet deren. Het ging hem vooral om het missen van de pole na zo’n dominante vorm in de vrije trainingen.

“Voor mij ging het er echt niet om het jongste polesitter record te pakken. Ik denk niet dat Lewis er met vijf titels echt mee zit als hij niet de jongste polesitter is. Begrijp je wat ik bedoel? Zo belangrijk is dat niet.”

“Gewoon vechten voor pole. Dat was het doel.”

“Ik heb nooit echt het gevoel gehad dat ik echt een grote kans had, vergeleken met andere kwalificatiesessies waar het geweldig voelde, waarin ik alleen maar op P3 of P5 stond, maar het voelde als een goede sessie.”

De slechte ronde in Q3 was daarom een enorme deceptie.

“Dit voelde verschrikkelijk en dan ben je alsnog tweede met zo’n kleine marge.”

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo stelde dat hij zich de woede van zijn teamgenoot niet echt aantrok.

“Ik wist dat Max boos was na de kwalificatie, tijdens de persconferentie en daarna”, zei hij in Brazilië, “je kon wel raden dat hij niet blij was.”

“Ik denk niet dat het echt op mij gericht was. Ik denk dat iedereen die zijn eerste pole mist met zo’n kleine marge boos zou zijn.”

“Ik zag het niet echt als iets persoonlijks, alsof ik het erin wreef. Ik was gewoon zelf superblij omdat het zo’n moeilijk jaar is geweest en ik denk dat ik de underdog was in dat gevecht voor pole. Dus als het dan lukt, dan ben je natuurlijk heel blij.”

F1-Planet.com