Home » Actueel » Verstappen in gesprek met Honda over toekomst in F1

Verstappen in gesprek met Honda over toekomst in F1

Max Verstappen heeft in Suzuka samen met zijn bazen bij Red Bull Racing een gesprek gevoerd met de leiding van Honda’s F1-programma. Verstappen sprak met Honda’s F1 Directeur Toyoharu Tanabe en Managing Director Masashi Yamamoto over de toekomst van het F1-programma van de Japanse fabrikant. De Nederlander zocht verzekeringen dat Honda zich ook in de komende jaren tot het uiterste zal inspannen om een competitieve power unit af te leveren.

“Hij heeft een gesprek gehad met Helmut [Marko], Christian [Horner] en Tanabe-san”, zei Yamamoto over de vergadering, “hij en Max spraken over Honda’s ontwikkelingsplan voor de toekomst.”

“Het was op verzoek van Christian dat wij Honda’s toekomstplannen uitlegden”, zei hij, “dus dat hebben we gedaan voor Max en Max’ antwoord was dat Honda doet wat ze eerder heeft beloofd dus we jullie vertrouwen en hij heeft het begrepen.”

Yamamoto stelt dat hij begrijpt dat de coureur zoekt naar zekerheden: “Max wil alle races winnen. 21 races”, stelt hij, “hij kan met Red Bull over het chassis praten, maar over de motor moet hij met Honda praten, dus dat was het doel.”

Verstappen wilde niet bevestigen of hij ook had gesproken over de lange termijn plannen van Honda.

“Uiteindelijk is het natuurlijk niet aan mij wat ze gaan besluiten”, zei Verstappen daarover.

 

F1-Planet.com