Home » Actueel » Verstappen: “Kwalificatie is de sleutel in Singapore”

Verstappen: “Kwalificatie is de sleutel in Singapore”

Max Verstappen heeft gezegd dat voor het komende Grand Prix-weekend in Singapore het resultaat in de kwalificatie in hoge mate de mogelijkheden zal bepalen voor de race. Verstappen en Red Bull Racing hebben er vertrouwen in dat ze in Singapore de teleurstellingen van Spa-Francorchamps en Monza achter zich kunnen laten.

De avondrace in de straten van het Marina Bay-kwartier in Singapore is een van de zwaarste van de kalender. Het circuit heeft niet minder dan 23 bochten, waardoor zo’n 70 schakelhandelingen per ronde nodig zijn. De hoge temperaturen die er zelfs in de avond nog zijn maken het de coureur en de auto’s voor nog zwaarder.

Verstappen vindt het stratencircuit geweldig en geniet van het racen in de magische sfeer van de metropool in de avond.

“Singapore is een geweldig circuit en de stad ziet er ’s avonds schitterend uit”, zegt Max enthousiast, “Ik kan er wel van genieten om onder kunstlicht te rijden: het geeft de baan meer karakter. En ik vind het wel leuk dat het weekend zo anders is dan een normale race. De baan zelf is zeer veeleisend. Het is heet, het is fysiek en je zweet veel, maar het is een van mijn favorieten. Er zijn veel bochten, een mix van snelle en langzame bochten, plus een paar medium snelle bochten met weinig uitloopstroken. Het is dus een heel gevarieerd circuit.”

“Het is ook een race waar we het gewoonlijk beter doen dan op circuits als, laten we zeggen, Spa en Monza. Vorig jaar finishte ik als tweede in Singapore, dus hopelijk hebben we hier dit jaar ook weer een goed weekend. Inhalen is hier heel lastig, dus de kwalificatie is de sleutel, daar moet je echt pieken! Ik kijk ernaar uit om een normaal raceweekend te hebben en hopelijk niet weer van verder naar achter te moeten komen, wat het altijd een stuk moeilijker maakt. Ons doel is om maximaal te scoren en ik heb er heel veel zin in.”

F1-Planet.com