Home » Actueel » Verstappen laat de banden roken in Zandvoort

Verstappen laat de banden roken in Zandvoort

Max Verstappen heeft op zondag het Circuit Park Zandvoort weer op z’n kop gezet bij de start van de Jumbo Racedagen. Bijna 100.000 mensen waren op deze eerste pinksterdag naar de duinen gekomen om de Nederlandse Red Bull Racing-coureur in actie te zien.

Velen van hen hadden veel geduld moeten hebben, want al heel vroeg in de ochtend stonden er lange files naar het circuit.

Verstappen werd dit jaar bijgestaan door zijn teamgenoot Daniel Ricciardo en Red Bull-corifee en oud-F1-coureur David Coulthard.

Verstappen reed in de duinen met een Red Bull RB8 uit 2012, Ricciardo met een RB7 uit 2011. Met beide auto’s behaalde Red Bull Racing wereldtitels en beide zijn nog uitgevoerd met een luide V8-krachtbron.

“Het is weer top”, zei Max, “Er zijn wederom veel mensen aanwezig, wat altijd mooi en speciaal is om te zien. Het is dan super als je met drie Formule 1-auto’s kunt rijden. Zoiets komt niet vaak voor en dat maakt het voor mij natuurlijk extra leuk.”

De Racedagen kennen inmiddels hun derde editie en het is voor Max een belangrijk evenement om in contact te zijn met zijn fans.

“Er is geen Grand Prix in Nederland, dus je probeert zo dicht mogelijk bij de fans te blijven. Dat er dan zoveel mensen zijn vind ik alleen maar mooi om te zien.”

Voor Daniel Ricciardo was het zijn eerste bezoek aan de Racedagen, maar ook de Australiër heeft een ruime ervaring met het geven van demonstraties.

“Het geven van demonstraties is leuk”, zei Ricciardo, “Je ondervindt geen druk en stress en de fans kunnen erg dichtbij komen. We kunnen de auto er flink van langs geven zonder dat we er ons druk om hoeven te maken.”

Evenals tijdens een eerdere demonstratievideo van Red Bull gingen de twee teamgenoten een caravanrace aan, voorgetrokken door Aston Martins. Zoals verwacht – en in het geval van Verstappen’s caravan gevreesd – bleef er niet veel van over. De caravan van Max had eigenlijk heel moeten blijven voor dag 2 van het evenement.

Mijn caravan is een wiel kwijt”, vertelt Max. “Ik begon naar links en rechts te sturen, waardoor de caravan begon op te springen. Opeens was ik een wiel kwijt en moest ik nog een hele ronde zonder wiel uitrijden. Het was in ieder geval erg leuk en ik ben benieuwd of ze de caravan nog gemaakt krijgen!”

De caravan van Ricciardo er ging volledig aan. De Australier keerde alleen met het onderstel terug in de pits.

“Mijn caravan ligt nog steeds op het circuit”, zegt hij gniffelend. “Het was erg leuk. We hebben één rondje alleen maar naar het publiek gezwaaid, waardoor het nog erg netjes leek. Dat veranderde in de tweede ronde. Max verloor een wiel en ik mijn toilet.”

Het programma bestond verder uit demonstraties van onder meer de LMP2-auto van Racing Team Nederland, de WTCR-auto van Tom Coronel’s Oscaro team en cupraces met Supercars, Porsche Carrera’s, Ford Fiesta’s en een Ladies’ GT Cup.

Maandag is de tweede dag van het evenement en wordt eenzelfde toeschouwersaantal verwacht.

F1-Planet.com