Home » Actueel » Verstappen lost taakstraf in bij Formule E-race in Marrakesh

Verstappen lost taakstraf in bij Formule E-race in Marrakesh

Max Verstappen zal een deel van de taakstraf die hij door de FIA opgelegd heeft gekregen in het komend weekend inlossen bij de Formule E-race in Marrakesh. Dat heeft de FIA op vrijdag bevestigd.

Verstappen kreeg de straf naar aanleiding van het opstootje dat na afloop van de Grand Prix van Brazilië ontstond na zijn crash in de race met Esteban Ocon. Hij was bij terugkeer in de pitbox van race control ziedend nadat Ocon hem als achterblijver probeerde in te halen en de Red Bull in de flank raakte. De spin die volgde kostte de Nederlander de overwinning. Na wat duwen en trekken, dat werd vastgelegd door de beveiligingscamera’s, werd hij bij de stewards geroepen en kreeg een taakstraf opgelegd waarbij hij zich  twee dagen ten dienste van de FIA moet stellen.

Het was lang onduidelijk wanneer hij de straf en in welke hoedanigheid zou moeten inlossen. Inmiddels is duidelijk dat hij in het komende weekend in Marrakesh één dag de stewards zal observeren tijdens het tweede Formule E-evenement van het seizoen 2018-2019.

Het evenement in Marrakesh zou zijn gekozen, omdat de drukke F1-kalender vanaf de start van de wintertests weinig ruimte laat voor volledige dagen in dienst van de FIA. Omdat hij tijdens de Grands Prix-weekends een vol schema heeft, was het geen optie om de straf in te lossen tijdens een van de F1-weekends. De E-Prix van Marrakesh is het eerste grote evenement van dit jaar onder toezicht van de FIA.

De FIA zou met de straf willen trachten meer begrip te kweken voor het complexe werk van race stewards met wie de Nederlander het in zijn nog jonge F1-carrière al vaak aan de stok had.

In een statement stelt de FIA.

“Max Verstappen zal de Marrakesh E-Prix bijwonen als gevolg van het besluit van de stewards van de Grand Prix van Brazilië 2018.”

“Verstappen zal een dag als observator van de stewards doorbrengen, hun werk volgen bij een topevenement in de internationale autosport als onderdeel van de educatieve en informatieve benadering die de FIA in deze kwestie heeft gekozen.”

Het is nog niet duidelijk hoe hij de tweede dag van zijn taakstraf zal moeten inlossen.

 

F1-Planet.com