Home » Actueel » Verstappen mikt op derde tijd in kwalificatie

Verstappen mikt op derde tijd in kwalificatie

Max Verstappen was na de vrije trainingen voor de Grand Prix van Monaco op donderdag vol optimisme over de mogelijkheden die hij en zijn team Red Bull Racing zouden kunnen hebben in het weekend. De Nederlander kon een veelbelovende snelheid laten zien. De eerste vrije training besloot hij met de tweede tijd op maar 0,059 seconde van Lewis Hamilton. Hij eindigde de dag weliswaar als zesde, maar dat was voornamelijk te wijten aan een waterlek, waardoor hij na tien ronden de strijd moest staken. Pas in de slotfase kon hij er nog zeven rijden. Desondanks en ondanks het missen van wat lange runs, ziet hij goede kansen.

“Wat rommel van de baan was in de luchtinlaat gekomen en dat zorgde ervoor dat de radiator lek ging. We moesten de radiator vervangen en dat kost natuurlijk tijd”, zei Max na afloop.

“Ik kon vandaag nog aardig wat ronden rijden. Je probeert wat dingen tijdens de vrije training. Sommige dingen werken en sommige niet, maar het is allemaal in orde. De balans is oké en over het algemeen zit het met de snelheid wel goed. Mercedes is te snel, maar we moeten het grote gat tussen Mercedes en de rest zien op te vullen. Ik denk dan ook niet dat we Mercedes onder druk kunnen zetten. Een derde plaats in de kwalificatie zou goed zijn.”

Verstappen kon op beide banden die hij voor dit weekend heeft klaar staan – de rode soft en de gele medium – goed uit de voeten. Hij selecteerde voornamelijk softs en was dus spaarzaam met zijn gele banden.

Hij wist de tijden sinds de ochtend vlot af te bouwen, van een 1:15 als eerste tijd tot een 1:12.165 als zijn snelste tijd. In de middag begint hij een 1:12.289 een fractie langzamer, maar zet vervolgens een 1:12.052. Een tijd in de 1:11 zou zeker mogelijk zijn geweest als hij niet het waterlek had gehad.

Helemaal tevreden is Verstappen tot dat moment niet over zijn auto. “De auto heeft geen grip. Ik glij en ik heb onderstuur”, klaagde hij over de radio. Veel gelegenheid om daar iets aan te doen, komt er niet meer en dus moet het team op zoek naar de oplossingen. Wat scheelt, is dat ze in Monaco een dag langer de tijd hebben om met antwoorden te komen.

F1-Planet.com