Home » Actueel » Verstappen: “Misschien moet ik maar een regendansje doen”

Verstappen: “Misschien moet ik maar een regendansje doen”

Max Verstappen zegt onder normale omstandigheden geen kansen te zien om de Grand Prix van Brazilië in het komende weekend te winnen. Daarvoor komt Red Bull Racing vermogen tekort op de rechte stukken. Max verwacht dat Red Bull na het succes in Mexico weer het derde team zal zijn achter Mercedes en Ferrari.

“Tenzij er gekke dingen gebeuren, worden wij hier vijfde of zesde”, zei hij op donderdag in São Paulo, “Winnen zit er normaal gesproken hier niet in.”

“Natuurlijk ga ik mijn best doen, maar er zijn hier niet genoeg bochten om ons verlies op de rechte stukken goed te maken. Dat kon je vorig jaar ook al zien hier. We hebben simpelweg niet voldoende vermogen. En er gaat hier veel volle bak en het loopt omhoog, dat het ons nog meer pijn gaat doen.”

Verstappen wordt nog vaak herinnerd aan de heroïsche inhaalrace die hij in 2016 reed op een natte baan. Hij finishte toen vanaf de zestiende startplaats als derde.

“Misschien moet ik maar een regendansje doen, want ik denk dat zondag droog zal zijn”, lacht hij, dan serieuzer: “Je moet realistisch zijn, dit is niet ons circuit. Maar misschien zit het ons mee: een beetje qua weer, maar ook puur hoe andere teams het voor elkaar hebben. We gaan het zien.”

F1-Planet.com