Home » Actueel » Verstappen mist kwalificatie door versnellingsbakschade na crash

Verstappen mist kwalificatie door versnellingsbakschade na crash

Max Verstappen heeft een grote teleurstelling moeten incasseren toen kort na de start van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco bleek dat zijn versnellingsbak de crash die hij had in de derde vrije training niet zonder schade had doorstaan. De Nederlander moest daardoor de kwalificatie aan zich voorbij moeten laten gaan. Er wacht hem op zondag een loodzware middag als hij vanuit de pitstraat zal moeten starten. De gridpenalty van vijf startplaatsen die volgt uit de uit te voeren versnellingsbakwissel is slechts een noot in de kantlijn in het Monegaskse drama voor de Nederlander en zijn team Red Bull Racing.

Verstappen crashte in de slotfase van de derde vrije training in zijn laatste run in de chicane bij het Zwembad. Verstappen raakte bij het insturen van de chicane de vangrail aan de buitenkant, beschadigde daar al de ophanging en raakte hard de vangrail aan de overzijde.

Tot het moment dat de versnellingsbakschade werd ontdekt leek het team van monteurs, ondanks het feit dat de auto pas 17 minuten na de vlag in FP3 werd afgeleverd bij het team, op weg om de auto ondanks grote schade aan het bodywork, de vloer, de stuurinrichting en de wielophanging op tijd gereed te hebben voor Q1. De schade aan de versnellingsbak was echter te groot om de Nederlander naar buiten te brengen.

Red Bull Racing zal de FIA nu om dispensatie moeten vragen om de Nederlander ondanks zijn afwezigheid in de kwalificatie te laten starten. Gezien de tijden die hij tot dat moment liet noteren, zal dat een formaliteit zijn.

F1-Planet.com