Home » Actueel » Verstappen: “Ondanks schade toch nog een aantal punten”

Verstappen: “Ondanks schade toch nog een aantal punten”

Max Verstappen moest op zondag terugkijken op een moeilijke race in de Grand Prix van Australië. De Nederlander kwam bij de start vanaf de tweede rij wat in het gedrang en kreeg daardoor Kevin Magnussen buitenom langszij. In de jacht die hij maakte op de Haas voelde hij al snel een ongemakkelijk overstuur in het midden van de bochten. Het resulteerde na tien ronden in een zeldzame spin bij Turn 1, waarbij hij nog meer plaatsen verloor. Max moest daarop de jacht inzetten om zich terug te vechten naar de top-5.

Hij kreeg Fernando Alonso voor zich en de Spanjaard is altijd een harde noot om te kraken. Nu met gelijke motoren en Max met schade aan de bargeboards en de vloer als gevolg van zijn spin, viel het helemaal niet mee om de McLaren voorbij te geraken. Max zette alles op alles, maar kon de McLaren niet voorbij steken op het bochtige circuit, dat toch al niet bekend staat als een plek waar veel wordt ingehaald. Hij moest dan ook genoegen nemen met de zesde plaats.

Hij had er, zo zei hij na afloop, alles uit gehaald wat er in de omstandigheden mogelijk was.

“De start zelf was wel oké. Toen werd ik een beetje in de verkeerde hoek geduwd, waarbij Magnussen buitenom kwam. Dat kan gebeuren. Na vijf of zes ronden had ik opeens heel veel last van overstuur toen ik achter Magnussen zat. Er was iets van de auto afgebroken, ik geloof iets van de barge boards en aan de achterkant, waardoor ik in het midden van de bochten veel grip verloor. Vervolgens ging ik de eerste bocht in en toen brak de auto helemaal uit. Na een 360 graden spin kon ik doorrijden en daarbij had ik nog geluk dat ik niet meer posities verloor.”

“Tijdens mijn pitstop zag het team ook schade. De onderdelen waren al afgebroken vóór de spin, waarbij we geen idee hebben hoe dat kan. Daardoor had ik geen grip meer en was de auto heel moeilijk te besturen. Bij het team waren ze sowieso al verbaasd dat ik die rondetijden vast kon houden.”

Over zijn verwoede strijd om Alonso voorbij te geraken, is hij kort “Je kan hier gewoon niet inhalen, dat was ook wel te verwachten. Al ben je een seconde of anderhalve seconde sneller, je hebt gewoon geen kans.”

Verstappen relativeert de teleurstelling snel.

“Dit soort dingen kunnen gebeuren. Gezien de omstandigheden, met de schade die we hadden, scoorden we alsnog een aantal punten.”

Max is tevreden met de racesnelheid van de Red Bull. Die geeft vertrouwen voor de komende races.

“Zodra we vrij baan hadden, ging het goed. De snelheid was prima, dus we hoeven ons geen zorgen te maken. We moeten ons alleen focussen op het rijden van een foutloze kwalificatie en in de race moet alles dan op zijn plek vallen. Op naar de volgende race”.

F1-Planet.com