Home » Actueel » Verstappen: “Op het rechte stuk was het alsof we in een andere klasse reden”

Verstappen: “Op het rechte stuk was het alsof we in een andere klasse reden”

Max Verstappen heeft zich na afloop uiterst kritisch uitgelaten over het vermogensverschil tussen Red Bull Racing en concurrenten Ferrari en Mercedes. De Nederlander noemde het snelheidsverschil met Ferrari en Mercedes “een drama”. Hij stelde daarbij dat het was alsof Red Bull Racing in een andere klasse reed.

Verstappen vocht gedurende de race een felle strijd uit met Kimi Räikkönen, maar de Fin was, ondanks tal van kleine foutjes, steeds weer in staat om op de rechte stukken het gat weer dicht te rijden. Uiteindelijk moest Verstappen de derde positie in de race definitief aan de Fin laten, voordat hij in ronde 48 uitviel.

De Red Bull was sterk in de bochtige gedeelten zoals die in het Arena-gedeelte tussen Turns 3 en 5, bij Brooklands, Luffield en Woodcote en bij Vale en Club, maar dat voordeel weer ruimschoots ingeleverd op de lange rechte stukken en de volgas bochten.

Na het uitvallen van Max Verstappen, die al terugviel van de derde naar de vierde plaats, was de vijfde plaats van Daniel Ricciardo het hoogst haalbare.

“We waren superlangzaam op het rechte stuk, wat echt een drama was”, zei Verstappen.

“Het is enorm frustrerend om te zien hoeveel wij tekort komen op het rechte stuk. Daar baal je wel van.”

“Het is een drama. Het is net alsof we in een andere klasse rijden op het rechte stuk.”

“We zijn enorm langzaam en hebben dan ook nog clipping – dus dat de motor eerder afbreekt qua energie. We probeerden nog wat aan te passen, maar er zat niets in.”

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner stelde na de Grand Prix van Groot Brittannië dat zijn coureurs “enorm kwetsbaar” waren voor de “gestoorde snelheden” die vooral Ferrari aan de dag legde. Het vermogensverschil was volgens de teambaas enorm, waardoor Max Verstappen en Daniel Ricciardo zowel in de aanval als in de verdediging kansloos waren.

“We waren vandaag gewoon enorm kwetsbaar”, zei Horner na afloop, “zowel in de verdediging als in de aanval.”

“Je kon het zien bij de herstart met Kimi. Het was een beetje zoals Mexico 2015, de hoeveelheid extra vermogen.”

“Wij reden bij de herstart in onze kwalificatieafstelling tegen Kimi en je kon het verschil zien.”

“Je kon zien hoe hard Max moest werken om Kimi achter zich te houden. Hun overschot aan snelheid bij de herstart was gestoord.”

“En bij de tweede herstart had hij [Räikkönen] een momentje bij Stowe, maar toch zat hij in Turns 2 en 3 bovenop Max.”

“En helaas voor Daniel, hij kon Valtteri [Bottas] niet aanvallen ook al had hij de betere band, grip en performance.”

“Zelfs met DRS open vielen we terug”, zei Horner.

Horner stelde dat de verschillen worden uitvergroot door het feit dat de hoge-snelheidsbochten met de huidige generatie de auto’s volgas zijn, waardoor verschillen tussen de power units sterker doorwerken.

“Het probleem met Silverstone is dat het zo’n volgas circuit is geworden, je hebt het nu over 82% volgas in de kwalificatie”, zei Horner. Dat was eerder 68%.

“Dus bochten als Copse, Becketts, Stowe, die zijn niet meer zo uitdagend als ze waren met deze auto’s, want iedereen gaat nu volgas door Copse.”

“Het stimuleert snelheid, dus het circuit is gevoeliger geworden voor motorvermogen, want waar je echt vermogen nodig hebt is als je in stuurt en de auto door de bocht laat rollen.”

“Dat is waar het vermogen echt inkickt. En we zien het steeds weer – Turn 3 in Barcelona, Turn 3 in Sochi, Turn 7 in Oostenrijk, het is een bekend probleem.”

“Als je kijkt naar de achtervleugels van de auto’s, wij reden met Spa-niveaus downforce en voor alle anderen is dat wat meer.”

“In de kwalificatie waren we denk ik in elke bocht sneller dan Sebastian [Vettel], maar we verliezen enorm veel op de rechte stukken.”

 

admin