Home » Actueel » Verstappen: “Overwinning wat optimistisch”

Verstappen: “Overwinning wat optimistisch”

Max Verstappen heeft in Singapore gezegd dat hij niet verwacht dat hij in het komende weekend met de overwinning zal vertrekken uit Marina Bay. De Grand Prix van Singapore werd vooraf door Red Bull Racing aangemerkt als een race waar het team het goed kan doen. Verstappen houdt er nog steeds rekening mee dat een goed resultaat mogelijk is, maar stelt ook dat de overwinning wellicht iets te optimistisch is. Cadeau krijg je het niet in de straten van de metropool. De race is lang en de omstandigheden zwaar. Toch houdt Verstappen wel van de uitdaging die de Grand Prix biedt.

“Het is altijd fijn om hier terug te komen”, zegt hij, “al is het warmer dan bij andere Grands Prix. Nu Maleisië er niet meer is, vind ik de wedstrijd in Singapore de zwaarste van het jaar. Het is daarentegen wél een goede test voor je lichaam.”

Wat hij heeft gedaan om zich daarop voor te bereiden? “We trainen voor deze race iets meer in de hitte. Zo zijn er ook de nodige sessies in de sauna, die minder prettig zijn. We moeten echter wennen aan de grote hoeveelheid vochtverlies.”

Wat betreft zijn verwachtingen, zegt hij:

“Het is wat optimistisch om te zeggen dat we voor de overwinning gaan, maar we gaan ons best doen. Ik hoop in ieder geval dat we competitief genoeg zijn, al weten we dat pas na de kwalificatie. Wie weet komt de auto hier ineens tot leven.”

Wat hem er van zou weerhouden, is nog steeds het vermogentekort, dat ook in Singapore voelbaar kan zijn.

“We komen simpelweg vermogen tekort, nog meer dan vorig jaar in deze periode. Met enkele rechte stukken hier in Singapore maakt dat het geheel niet ideaal. We zullen desondanks dichter in de buurt zitten dan op andere circuits en hopen het Ferrari en Mercedes met een goede afstelling lastig te maken.”

Max was nog niet van gedachten veranderd als het ging om zijn tijdstraf in de Grand Prix van Italië.

“Ik heb het teruggezien. In eerste instantie vond ik dat ik Valtteri wat extra millimeters had kunnen geven. Daarna vroeg ik me eigenlijk af waarom hij tegen mijn wiel aanreed. Vorig jaar gebeurde namelijk precies hetzelfde tussen Massa en Stroll. Massa was toen erg slim om nog een klein beetje van het groene uitloopvlak mee te nemen.”

“Uiteindelijk kunnen we er niets meer aan doen. Ik slaap in ieder geval niet slechter van het feit of ik derde of vijfde was geworden. We willen races winnen en niet voor P3 of P5 strijden.”

F1-Planet.com