Home » Actueel » Verstappen: “Plotseling had ik 150 pk meer, toen brak de auto uit”

Verstappen: “Plotseling had ik 150 pk meer, toen brak de auto uit”

Max Verstappen baalde na de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein zichtbaar van zijn spin in Q1. De Red Bull-coureur was aan zijn tweede run begonnen op het moment dat  bij het uitkomen van Turn 2 de Red Bull plotseling wielspin genereerde bij het op het gas gaan. De auto brak daardoor onder hem uit en Verstappen kon een spin niet voorkomen. Het was, zo blijkt na afloop, een glitch in de engine mapping, die ervoor zorgde dat er plotseling aanzienlijk meer vermogen werd vrijgegeven.

“Het was behoorlijk ongelukkig. Ik heb door de data gebladerd voordat ik hier naar toe kwam [persvierkant]. Plotseling hadden we een toename van 150 pk. Dat is een beetje vreemd, want de bocht is niet volgas, dus je tipt het gaspedaal alleen maar aan. Maar van het ene op het andere moment had ik 150 pk, toen weer niet en toen weer wel. Daardoor spinden de wielen behoorlijk agressief door en daardoor spinde ik.”

“Ik had dit helemaal niet verwacht en 150 pk meer als je toch al op de limiet zit, is behoorlijk veel.”

Max ziet nog steeds mogelijkheden voor de race.

“Het zou goed moeten komen. Tot P5 moet mogelijk zijn, maar een beetje geluk met een safety car zou welkom zijn.”

Zijn teambaas Christian Horner sprak van een gemiste kans voor zijn team, vooral gegeven de sterke lange runs die Verstappen deed in de trainingen. Een geluk is dat het chassis bij de klap tegen de boarding niet beschadigd is.

“Helaas brak de achterkant onder hem uit. De schade is behoorlijk oppervlakkig. Het heeft het chassis helemaal niet beschadigd. Het is alleen vervelend dat het gebeurde in dat deel van de kwalificatie”, zei Horner.

“Hij was heel snel in de lange runs en hij zag er vanochtend ook heel snel uit. Het is een gemiste kans, maar hij zal zich morgen moeten herstellen, zijn rug moeten rechten en hard moeten racen. We weten dat hij dat kan en op dit circuit kun je inhalen. We denken niet dat we een gridpenalty hoeven te nemen, dus we zullen zien.”

“Het is gewoon racen. Die ronde zou niet sneller worden, dus het ging erom de motor de kans te geven om haar optimale afstellingen te leren. Het is een fout en we zullen ervan terug moeten komen.”

“Op dit circuit kun je inhalen. Vergeet Melbourne. Lewis zal zijn ding doen, maar wij hebben een heel goede race-auto.”

 

 

F1-Planet.com