Home » Actueel » Verstappen: “Red Bull zou de F1 domineren met Mercedes-motoren”

Verstappen: “Red Bull zou de F1 domineren met Mercedes-motoren”

Max Verstappen heeft een belangrijk waarschuwingsschot gelost als het gaat om de competitiviteit van de auto van Red Bull Racing. De Nederlander stelt dat Red Bull de F1 zou domineren als ze de beschikking had gehad over de Mercedes-motoren.

De performance van het chassis is volgens Max nu “echt goed”. Het team ontwikkelde de auto sinds de start van het seizoen 2017 sterk door, wat resulteerde in een sterk laatste gedeelte van het seizoen waarin Verstappen niet alleen twee overwinningen behaalde, maar sinds de Grand Prix van Singapore de meeste punten bijschreef van alle coureurs.

Het was vooral op motorisch vlak waarin Red Bull tekort kwam. Verstappen stelt nu dat dat in feite de enige reden is dat het team de koppositie nog niet constant heeft kunnen opeisen.

“Ik denk dat als we een Mercedes-motor achterin hadden, ze ons nooit meer terug zouden zien”, stelt Verstappen, “de Renault-motor heeft nog steeds minder vermogen dan de andere fabrikanten, afgezien van Honda.”

“Vooral de MGU-H was ons zwakke punt”, zegt hij, “de onze is niet zo stabiel vergeleken met wat Mercedes en Ferrari hebben. Dit heeft met verschillende dingen te maken. Anders zouden ze het natuurlijk al heel lang geleden hebben opgelost.”

Verstappen stelt dat de problemen die Red Bull in het begin van 2017 ondervond deels het gevolg was van een overwogen verandering van ontwerpfilosofie.

“Ze hebben nagedacht over het kiezen voor een lage drag configuratie, maar om een of andere reden pakte dat gewoon niet goed uit”, blikt Max terug, “misschien was het iets te optimistisch. Maar je hebt kunnen zien dat het team dingen heel snel kan herstellen.”

“Natuurlijk is je seizoen op dat moment al verloren, maar het geeft je vertrouwen voor de toekomst dat het de goede kant op kan gaan.”

admin