Home » Actueel » Verstappen rijdt met Honda’s eerste winnende auto

Verstappen rijdt met Honda’s eerste winnende auto

Max Verstappen heeft op woensdag op Honda’s testcircuit in Tochigi enkele ronden gereden met de eerste race winnende Honda Formule 1-auto. De Nederlander kreeg een unieke kans om te rijden met de RA272 uit 1965. De auto was de tweede auto van Honda in haar eerste periode als constructeur in de Formule 1. De Japanse fabrikant behaalde de Grand Prix van Mexico 1965 met Richie Ginther haar eerste overwinning met de 1,5 liter V12-aangedreven auto.

Verstappen reed, evenals Indy 500-winnaar Takuma Sato, enkele ronden met de auto in een horizontale vergelijking met de Red Bull RB7 uit 2011. Het was voor de 22-jarige coureur voor het eerst dat hij met zo’n klassieke F1-auto mocht rijden. Hij was na afloop onder de indruk van de ervaring.

“Het was erg cool om deze auto te mogen ervaren”, zei hij na afloop, “Tot vandaag was de oudste raceauto waarin ik gereden heb uit 2008. Dit was heel wat anders, maar ik heb er echt van genoten. De pure emotie van de motor en de auto zelf, is ongelooflijk.”

“Ik paste niet eens goed in de auto! Maar het was absoluut een geweldige ervaring. Ik ben erg blij dat ik wat later geboren ben dan toen er met deze auto geraced werd, maar natuurlijk ben ik echt dankbaar om dit te hebben kunnen ervaren. Ik denk niet dat ik er zelf mee zou racen, en 50 jaar terugkijkend is de ontwikkeling enorm geweest. Maar het is enorm leuk om in deze auto’s te rijden. Het grootste verschil met de RB7 was dat ik daarin wel riemen had! Die had ik in de andere auto niet, dus dat voelde wat vreemd”, zei Max.

“Met de RA272 had ik een voet koppeling om te schakelen, wat ik al een poos niet meer gedaan had. Het voelde anders, maar in beide auto’s goed.”

 

F1-Planet.com