Home » Actueel » Verstappen: “Suzuka is een speciale plek voor mij”

Verstappen: “Suzuka is een speciale plek voor mij”

Max Verstappen kijkt uit naar de Grand Prix van Japan, die in het komende weekend wordt verreden op het Suzuka International Circuit. De Red Bull Racing-coureur heeft een sterk track record op het Japanse circuit. In de afgelopen drie jaar finishte hij er op het podium.

“Ik kijk er erg naar uit om weer naar Suzuka te gaan, want dat is een speciale plek voor mij”, zegt Verstappen, “Ik heb er mijn Formule 1-debuut gemaakt tijdens een vrije training, toen ik net 17 jaar was en die herinnering zal ik nooit vergeten. Ik heb goede resultaten geboekt op Suzuka, met tweede en derde plekken op het podium, maar nog nooit een zege, dus natuurlijk zouden we één trede hoger willen staan.”

“Het is gaaf om er te rijden en dat is echt genieten, maar ik houd sowieso van Suzuka. Het circuit kent een rijke historie en is erg smal en snel, dus het is belangrijk om de hele baan te gebruiken. Je moet de juiste balans zien te vinden en het goed ritme voor de bochten drie, vier, vijf en zes, want als je één bocht verkeerd neemt, is je uitgangspositie voor de volgende verkeerd. Ferrari zal erg sterk zijn omdat ze veel vermogen hebben en zal dus snel zijn op de rechte stukken. Maar onze auto zal snel zijn in de bochten, dus hopelijk kunnen we daar wat tijd winnen.”

De Grand Prix is de thuisrace van Honda. De Japanse fabrikant is sinds het begin van dit jaar de motorleverancier van Red Bull Racing. Het onthaal in Japan zal voor Verstappen en Alexander Albon daarom extra bijzonder zijn.

“De Japanse fans zijn erg gepassioneerd van onze sport en het is altijd geweldig om er zoveel steun van te ontvangen op het circuit. Dit jaar zal de Japanse Grand Prix zelfs extra bijzonder zijn, omdat we met Honda een thuisrace rijden. We hebben dit jaar al enkele mooie resultaten met Honda behaald en het zal niet gemakkelijk worden op Suzuka, maar natuurlijk zullen we zo goed mogelijk presteren ten overstaan van de Japanse fans.”

F1-Planet.com