Home » Actueel » Verstappen toch uitgeroepen tot ‘Driver of the Day’ in Oostenrijk

Verstappen toch uitgeroepen tot ‘Driver of the Day’ in Oostenrijk

Max Verstappen is, twee dagen na de Grand Prix van Oostenrijk, alsnog officieel uitgeroepen tot ‘Driver of the Day’. De stemming van de F1 voor de beste coureur van de racedag zorgt zelden voor controverse, maar afgelopen zondag werd vreemd opgekeken toen Robert Kubica werd uitgeroepen tot Driver of the Day. De Pool had ogenschijnlijk niets bijzonders gepresteerd in de race en was als twintigste en laatste aan de finish gekomen.

De verkiezing van Kubica was opmerkelijk na een race waarin Max Verstappen uitblonk en Charles Leclerc het grootste deel van de race had aangevoerd.

De F1-organisatie heeft naar eigen zeggen twee dagen lang “de feiten gecontroleerd” en concludeerde dat Kubica ten onrechte was uitgeroepen tot Driver of the Day. Max Verstappen had uiteindelijk toch veruit de meeste stemmen.

De F1 Group weet de fout aan een “technische fout”.

‘Het was een prestatie die lang zal blijven voortleven in het geheugen”, stelt de F1 op haar website, “dus misschien is het niet verrassend dat de fans Max Verstappen met overweldigende meerderheid tot Driver of the Day hebben verkozen voor zijn geweldige overwinning in Oostenrijk.”

“Op zondag resulteerde een technische fout erin dat Robert Kubica werd uitgeroepen tot winnaar nadat hij een incorrect aantal stemmen kreeg toegekend. Maar na verificatie kunnen we onthullen dat Verstappen 74% van de stemmen van het publiek heeft gekregen. Charles Leclerc, die de race lang aanvoerde, kreeg 11% en Carlos Sainz 7% voor zijn briljante race van P19 op de grid naar P8.

De F1 Group wilde niet verder in detail treden van de technische fout en wat die veroorzaakt had.

F1-Planet.com