Home » Actueel » Verstappen: “Toen het gebeurde, wist ik dat het klaar was”

Verstappen: “Toen het gebeurde, wist ik dat het klaar was”

Max Verstappen heeft de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten op zaterdag voortijdig moeten staken door een breuk in de achterwielophanging. Verstappen was op weg om zich in Q1 probleemloos te plaatsen voor Q2 toen hij bij Turn 16 wijd ging. De verhoogde curbstones die dit jaar bij die bocht werden geplaatst waren te veel gevraagd van de onderste ophangingsbeugel rechtsachter. Verstappen keerde terug naar de pits, maar daar bleek de schade niet op tijd te repareren. Hij kwalificeerde zich daardoor slechts als vijftiende.

“Ik reed over de kerbstone heen en toen brak de ophanging af, waardoor ook de aandrijving het begaf”, verteld Max na afloop. “Het is wel wat vreemd, aangezien iedereen die kerb gebruikt. De bocht opent zich hierdoor iets meer en zo ben je wat sneller. Ze liggen er ook al twee jaar, dus we weten niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Je probeert de schade natuurlijk nog te repareren, maar toen het gebeurde, wist ik eigenlijk wel dat het klaar was.”

Ondanks het gebrek aan baantijd op een droge baan, was Verstappen niet ontevreden over de voorbereidingen op de race in de derde vrije training.

“De lange runs gingen eigenlijk best goed. We komen dan ook minder vermogen tekort, dus dat voelde wel goed aan.”

Voor de race schrijft hij zijn kansen nog niet af. Hij is in Austin al vaker vanuit het achterveld naar voren gekomen.

“Normaal gesproken zijn we tijdens de race altijd iets competitiever. Ik hoop ook dat we vrij snel het middenveld voorbij kunnen zijn. Vorig jaar reden we van een zestiende naar een derde plek, dus we gaan dit jaar weer hetzelfde proberen te doen.”

Teambaas Christian Horner stelde teleurgesteld vast dat de curbstones weinig vergevingsgezind zijn.

“We zijn natuurlijk teleurgesteld dat Max er niet bij zit. De curbstones lijken hier weinig vergevingsgezind en ze hadden het in Q1 voorzien op de ophanging van Max. Gelukkig houdt hij van een inhaalrace, zoals we vorig jaar zagen. Hopelijk kunnen we deze keer weer hetzelfde doen.”

F1-Planet.com