Home » Actueel » Verstappen tweede in Abu Dhabi: “Het was een prima wedstrijd”

Verstappen tweede in Abu Dhabi: “Het was een prima wedstrijd”

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi tevreden met zijn tweede plaats aan de finish. De Nederlander behaalde zijn negende podiumfinish van het seizoen en stelde daarmee de derde plaats in het rijderskampioenschap veilig. Verstappen startte als tweede, maar kreeg in de eerste ronde de offensief gestarte Charles Leclerc langszij. De Monegask zou al in ronde 13 naar de pits gaan. Verstappen zou nog tot de 26e ronde doorrijden op zijn medium banden en dat gaf hem een belangrijk voordeel toen hij in de tweede stint richting de achtervleugel van de Ferrari kon kruipen. Hij zette hem ernaast in Turn 8 en liet Leclerc geen mogelijkheid om terug te komen. Met die manoeuvre heroverde hij de tweede plaats en die zou hij, ondanks dat Leclerc nog wisselde naar de zachte banden, tot aan de finish vasthouden.

“We zaten op een andere strategie dan Ferrari”, zei Verstappen na afloop, “Zij gingen vrij vroeg naar binnen, terwijl wij lang doorreden. Leclerc ging in de eerste ronde aan me voorbij, maar daarna was de snelheid eigenlijk best prima. Mercedes en Hamilton waren vandaag te snel, maar we mogen niet klagen. In het algemeen was het een prima wedstrijd en terugkijkend was het een positief seizoen. Het is dan ook mooi om het kampioenschap op een derde plek af te sluiten.”

Verstappen ondervond gedurende de tweede helft van de wedstrijd wat glitches in de Honda-motor. De power unit gaf turbo lag remde sterker dan normaal af op de V6. Hij kon desondanks de snelheid onverminderd hoog houden, Leclerc passeren en een gat trekken naar de Ferrari.

“Er waren wat kleine dingetjes, maar dat had wat betreft onze eindpositie geen verschil gemaakt.”

Over zijn manoeuvre op Leclerc zei hij:

“Ik had betere banden, dus ik kwam er ook best makkelijk voorbij. Het was wel een leuke actie. De achterblijver maakte het wel allemaal wat spannender, omdat er minder ruimte is”.

F1-Planet.com