Home » Actueel » Verstappen tweede in GP van Singapore!

Verstappen tweede in GP van Singapore!

Max Verstappen is op zondag als tweede gefinisht in de Grand Prix van Singapore. De Nederlander moest vanaf de tweede startpositie in de eerste ronde Sebastian Vettel voor zich dulden na een inhaalmanoeuvre voor Turn 7, maar na een solide eerste stint kon hij bij zijn pitstop in de achttiende ronde de eerder gestopte Ferrari-coureur net voor blijven. Met een wissel naar de softs kon hij de race daarna uitrijden op die banden en in het kielzog van Hamilton naar de tweede plaats rijden.

“Niet slecht”, zei Max na afloop in parc ferme, “Jammer van de eerste ronde, maar je kon zien dat we topsnelheid tekort kwamen. Het team heeft een geweldige strategie gemaakt, waardoor we terug konden komen op de tweede plaats eAls we achter Vettel de baan op waren gekomen, dan waren we derde geworden. We reden onze eigen race en probeerden Lewis Hamilton te volgen. Op het einde wisten we dat de tweede plek het maximaal haalbare resultaat was, dus dat hebben we binnengehaald.”

Bij zijn pitstop moest Max snel schakelen nadat de auto aanvankelijk in neutraal bleef en reed uiteindelijk weg in de tweede versnelling. Verstappen kwam desondanks vlot weg en kon zo Sebastian Vettel nog net voorblijven bij het insturen van de eerste bocht.

“Ik kwam niet perfect weg bij mijn stop, maar ook achter de safetycar stotterde de wagen wel eens en sprong hij soms in zijn neutraal. Dan vindt de auto geen versnelling, dus viel ik bijna stil. Ik moest snel schakelen om weer een versnelling te kunnen vinden. In de race ging het terugschakelen ook heel moeilijk. We hadden wat problemen, maar we hebben de race wel uitgereden en ik ben erg blij met de tweede plaats.”

“De auto was gewoon heel goed, maar dat weten we al lang. Het is jammer van de eerste ronde, waarbij je duidelijk zag dat we topsnelheid misten. Vervolgens hadden we een goede strategie, waardoor we terugkwamen op de tweede plaats.

Gevraagd naar wat hij tijdens de aankomende race in Rusland verwacht te kunnen doen, antwoordt Max lachend: “Dan gaan we mijn verjaardag vieren. Daar kijk ik het meeste naar uit in Rusland.”

F1-Planet.com