Home » Actueel » Verstappen tweede in Le Castellet: “Een goede race”

Verstappen tweede in Le Castellet: “Een goede race”

Max Verstappen heeft op zondag in Le Castellet de tweede plaats gepakt in de Grand Prix van Frankrijk. De Nederlander had een redelijke start, maar won in de beginfase vooral door zijn oplettendheid. Voor hem raakte Sebastian Vettel Valtteri Bottas op het achterwiel. Verstappen, die pal achter het duo reed, stuurde in een reflex weg van het incident en nam een ontwijkende route over de uitloopstrook.

Hij kwam als tweede achter Lewis Hamilton terug op de baan en zou in het vervolg de tweede positie consolideren. Red Bull Racing deed daarbij strategisch goed werk door hem in ronde 26 naar de pits te halen vóórdat Sebastian Vettel in de zone kon komen waarin de Nederlander achter de Ferrari terug zou komen op de baan. Vettel was na zijn schade in de beginfase gewisseld naar de zachte band en zou daar lang op kunnen doorrijden. Door de stop bleef Verstappen de Ferrari voor en hield hij vrij baan in zijn tweede stint op de zachte band.

Max kon de positie tot aan de vlag consolideren en was na afloop dik tevreden met zijn beste finish van het seizoen tot nu toe.

“Het was een goede race”, zei Max na afloop, “Ik hoefde er niet heel hard voor te werken, maar het is altijd goed om op het podium te staan. Ik had bij de start natuurlijk geluk dat ik niet geraakt werd. Het eerste gedeelte erna was wel wat lastiger. Ik reed met weinig vleugel en daardoor sleten de zachte banden wat sneller. Toen ik eenmaal op de softs reed, ging het prima. Die kunnen wat meer hebben. Met minder benzine komt de auto ook wat meer naar mij toe, dus dat was gewoon goed. Om dan tweede te finishen is prima.”

Verstappen had niet veel te melden over het incident tussen Vettel en Bottas. Het is wat hem betreft iets dat kan gebeuren.

“Iedereen probeerde een plek te bemachtigen. Mensen kunnen fouten maken, dus zoiets kan gebeuren.”

Na zijn stop had Max kortstondig last van vibraties op de zachte band, maar die verdwenen naarmate de banden beter in hun flow kwamen.

“De vibratie kwam van de linker voorband. Toen ik na de pitstop naar buiten ging merkte ik al enorme vibraties op. Dat werd gedurende die run iets meer omdat de band slijt, maar je blijft natuurlijk gewoon doorrijden.”

F1-Planet.com