Home » Actueel » Verstappen: “Veel geleerd van stewardsconferentie”

Verstappen: “Veel geleerd van stewardsconferentie”

Max Verstappen zegt veel te hebben geleerd van zijn deelname aan de FIA International Stewards Programme, een conferentie waarbij meer dan 200 racestewards van over de hele wereld bijeen kwamen in Genève.

Verstappen woonde de conferentie op zaterdag bij als onderdeel van de taakstraf die hij opgelegd kreeg voor het incident met Esteban Ocon na de Grand Prix van Brazilië. Na eerder al de stewards te hebben geobserveerd tijdens de Formule E-race in Marrakesh was dit de tweede en tevens laatste dag van zijn straf.

Max nam deel aan een aantal interactieve case study workshops, waarbij een incident werd onderzocht, beoordeeld en vervolgens een passende straf werd bepaald. Dat Verstappen bij de conferentie werd betrokken past bij de educatieve aard die de FIA aankondigde voor zijn taakstraf.

De deelname van Verstappen gaf de stewards bovendien inzichten in de denkwijze van een van de meest vooraanstaande coureurs van de nieuwste generatie.

“We doen ons werk op de baan en proberen alles uit onze race te halen, en het moge duidelijk zijn dat de stewards hun werk doen om via de beste manier een eerlijke beslissing te kunnen nemen”, zei Verstappen na afloop.

“Het is een goede les geweest en ik heb veel geleerd, zowel tijdens mijn dag in Marrakesh, waar ik me heb vermaakt en die me veel inzicht gaf met betrekking tot de stewards en nu hier. Ik denk dat het goed is om ook aan dit event te hebben deelgenomen.”

F1-Planet.com