Home » Actueel » Verstappen verzekert Red Bull: “Ik geloof in dit project”

Verstappen verzekert Red Bull: “Ik geloof in dit project”

Max Verstappen heeft Red Bull verzekerd dat hij voorlopig niet denkt aan een vertrek bij het team. Hij reageert daarmee op uitspraken van Red Bull’s Dr. Helmut Marko, die zei te vrezen dat het geduld van de Nederlander met het team wel eens op kon raken en hij het team zou kunnen verlaten. Verstappen heeft nog een doorlopend contract tot eind 2020, maar dat zou diverse prestatieclausules bevatten op basis waarvan hij eerder zou mogen vertrekken als het team hem geen auto kan leveren die kan strijden om topposities.

Verstappen stelt nu dat dat wat hem betreft niet aan de orde is.

”We weten natuurlijk allemaal dat we het beter moeten doen, maar ik geloof in het project waarin we zitten met Honda”, zegt hij.

”Dus we werken er nu hard aan om de prestaties te verbeteren. We zullen zien waar we in de komende races zullen staan, want als je een beetje meer vermogen hebt of een beetje meer balans in de auto, dan ziet het er meteen heel anders uit.”

Verstappen moest na de Grand Prix van Canada toegeven dat de vijfde plaats achter de auto’s van Mercedes en Ferrari het maximaal haalbare was geweest.

“Natuurlijk is dat niet waar je wilt staan. Maar ook als je niet tevreden bent, we moeten nog steeds de punten pakken en dat is wat we doen. Maar uiteindelijk, ook al was ik vanaf P4 gestart, dan was het eindresultaat nog steeds P5 geweest.”

Max stelt dat de Red Bull RB15 in vergelijking met Mercedes en Ferrari niet zo sterk is als de auto van vorig jaar.

“In Monaco waren we het op één na beste team. Ik wist dat het op dit circuit [Canada] niet geweldig zou gaan, ook al waren we vorig jaar behoorlijk competitief.”

”Ik denk dat onze auto vorig jaar behoorlijk wat beter was dan de Mercedes en de Ferrari. En nu zou ik niet willen stellen dat we superieur zijn ten opzichte van hen, dus dan wordt het automatisch behoorlijk lastig hier.”

 

F1-Planet.com