Home » Actueel » Verstappen: “Voor mijn gevoel is de racesnelheid in orde”

Verstappen: “Voor mijn gevoel is de racesnelheid in orde”

Max Verstappen stapte op donderdagavond tevreden uit de Red Bull RB14. De tests voor de Nederlander op Circuit de Catalunya zaten erop na een intensieve dag waarop hij niet minder dan 187 ronden reed, het equivalent van meer dan drie Grand Prix-afstanden. Hij reed daarmee het hoogste aantal ronden van alle coureurs op het circuit. Verstappen concentreerde zich dan ook nadrukkelijk op de lange afstand. Hij reed veel op de medium en soft banden en deed geen pogingen om tot de snelste van de dag te behoren.

Red Bull Racing had belangrijker zaken te doen. Daniel Ricciardo had op woensdag de snelheid in kwalificatietrim al aangetoond, op donderdag draaide het om het vaststellen van de racesnelheid en de omgang van het chassis met de banden.

“We wilden vandaag veel ronden rijden en uitzoeken hoe goed de racesnelheid was”, zei Verstappen, “Voor mijn gevoel is die snelheid in orde. Daarmee kunnen we tevreden zijn.” Het belangrijkste van vandaag was om ons eigen programma af te werken, veel ronden te rijden en de auto te verbeteren. Dat is precies wat we vandaag gedaan hebben.”

Max reed kortstondig op ultrasofts, maar ook daarop ging hij niet voluit “Dat was niet in kwalificatiemodus”, bevestigt Max.

Het ziet er na zeven testdagen goed uit. Verstappen was blij dat hij veel kon rijden en ook de betrouwbaarheid in orde lijkt.

“Wat betreft betrouwbaarheid wel, daar ben ik blij mee. We hebben geen problemen gekend met de auto, dat is ook erg belangrijk. Ook ben ik tevreden met de snelheid, dus we hebben een goed uitgangspunt.”

Aan voorspellingen waagt hij zich niet.

“We proberen dicht op Ferrari en Mercedes te zitten. Als we daar in de kwalificatie drie of vier tienden op laten liggen, kunnen we in de race wel het gevecht met ze aangaan. Daar mikken we op. Maar het blijft afwachten, want Melbourne is weer een hele andere baan.”

F1-Planet.com