Home » Actueel » Verstappen: “We hadden de snelheid niet”

Verstappen: “We hadden de snelheid niet”

Max Verstappen was na afloop van de race in Hongarije realistisch over het feit dat hij de overwinning na een race lange strijd had moeten laten aan Lewis Hamilton. De Engelsman kwam in de slotfase na een gewaagde tweede bandenwissel zienderogen dichterbij en zou Verstappen met drie ronden te gaan passeren door Turn 1. Tot dat moment had Verstappen de snellere Mercedes knap achter zich weten te houden, ook toen hij hem na de eerste stops vol in de spiegels kreeg en Hamilton verwoede pogingen deed hem buitenom bij Turns 2 en 4 voorbij te geraken. Op 23 ronden oudere banden van bovendien een hardere compound was het in de slotfase echter een ongelijke strijd en moest Verstappen zich uiteindelijk gewonnen geven.

Hij deed er na afloop niet moeilijk over. De Red Bull miste in de race snelheid ten opzichte van de machtige Mercedes.

“We waren gewoon niet snel genoeg”, zei Verstappen na de race, “Deze race is de race geweest waar ik het hardst heb gepusht om op kop te blijven, maar we hadden de snelheid niet. Op zich geen schande, want als je kijkt naar de rest van het veld dan waren wij twee gewoon veel sneller. Wij probeerden een éénstopper te doen en Lewis had de mogelijkheid om een tweestopper te doen en dat pakte vandaag voor hem goed uit.”

De mogelijkheid om de Mercedes een ronde na diens wissel naar de medium band te volgen naar de pits kreeg hij niet.

“Ik zei over de boordradio: ‘als je ziet dat Lewis in sectortijden niet sneller is dan ik, dan kunnen we die stop ook doen’, maar hij was meteen sneller dus dan moet je door gaan”, vertelt Max, “Als je dan een pitstop maakt, komt je als tweede terug op de baan. Ik probeerde alles wat ik kon om de harde banden in leven te houden, maar je weet dat het een verloren zaak is. Ik zag Hamilton inlopen en dan probeer je er het beste van te maken. Nadat ik werd ingehaald, zijn we nogmaals gestopt en hebben we de snelste ronde gereden. Het is wel mooi dat je daar nog één puntje mee pakt.”

Verstappen sprak ondanks de teleurstelling van een geslaagd weekend.

“We mogen niet klagen. Natuurlijk, als je op pole positie start, wil je ook winnen, maar je zag meteen dat we niet echt de snelheid hadden. Dat maakt die pole positie alleen maar mooier, omdat je weet dat je de auto out-performed hebt. Desondanks zijn we tweede geworden en hebben we de snelste ronde gereden. Mijn felicitaties aan Lewis voor de overwinning. Hij zette mij flink onder druk en dat vind ik ook mooi. Vandaag wonnen we niet, maar het was een goede dag en een goed weekend voor ons.”

F1-Planet.com