Home » Actueel » Verstappen: “We hadden er niet meer uit kunnen halen”

Verstappen: “We hadden er niet meer uit kunnen halen”

Max Verstappen zei na afloop van de Grand Prix van China dat er niet meer in had gezeten dan de vierde plaats aan de finish. De Red Bull Racing-coureur was een race lang verwikkeld in een strategisch duel met de beide Ferrari’s en finishte uiteindelijk tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc in.

“We hadden er niet meer uit kunnen halen”, zei Verstappen, “Ik heb hard gepusht om bij te blijven bij de mannen voor mij. Als team deden we het vandaag goed door een undercut uit te voeren op een Ferrari en ervoor te blijven. We hebben het resultaat gemaximaliseerd.”

Na een vrij gemiddelde start, behield Verstappen in de beginfase zijn vijfde positie, maar kon aanhaken bij de beide Ferrari’s toen de Scuderia zich na beraadde over de volgorde waarin de coureurs de race zouden voortzetten. In ronde 18 opende Max het strategisch steekspel en dwong Ferrari tot een keuze, want ze kon onmogelijk met beide coureurs antwoorden op de undercut van de Red Bull.

Verstappen zou na de stops zelfs nog de aanval inzetten op Sebastian Vettel. Hij dook er in de 19e ronde naast in Turn 14, remde extreem diep, maar Vettel kon door een kleine lock-up bij de Red Bull net onder de druk uit komen. Verstappen kon daarna zijn poging niet herhalen en positioneerde zich voor de vierde plaats. Een poging van Ferrari om Leclerc in de slotfase nog in de aanval te laten gaan na een late stop werd door Verstappen gepareerd.

“Ik had een goed gevecht met Vettel. Hij had koudere banden, dus ik probeerde het gewoon, maar daarna zag je dat we niet de snelheid hadden om tegen ze te vechten. Ik heb mij gericht op het binnen halen van de vierde plek en dat was dan ook het maximale.”

“Je moet gewoon je eigen rondjes proberen te rijden. Op de medium band voelde het sowieso iets beter aan en Leclerc was gelukkig niet snel genoeg om nog aan te vallen.”

Verstappen behoudt door de punten de derde positie in het Wereldkampioenschap en is daar blij mee.

“Absoluut, dat is op dit moment het maximale dat we kunnen doen.”

 

F1-Planet.com