Home » Actueel » Verstappen: “We hadden hier veel punten kunnen scoren

Verstappen: “We hadden hier veel punten kunnen scoren

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Bahrein teleurgesteld. De race was voor hem al na drie ronden voorbij na een lekke band en schade aan het differentieel als gevolg van zijn touché met Lewis Hamilton in de tweede ronde. Verstappen koos op startfinish de aanval bij de Mercedes en dook voor Turn 1 aan de binnenkant, maar zag voor het aanremmen net Fernando Alonso naar de binnenkant van de bocht sturen. Daardoor moest Max van het gas, terwijl Hamilton nog aan de buitenkant zat. Om te voorkomen dat de Mercedes alsnog buitenom zou terugkomen maakte Verstappen zich breed, maar raakte daarbij met zijn rechter achterwiel het voorwiel van de Engelsman. De band raakte lek en de klap zorgde voor schade aan het differentieel. In de vierde ronde moest hij de auto daardoor alsnog langs de kant zetten.

“Ik kwam goed de laatste bocht uit en kwam in de slipstream bij Lewis terecht, dus ik ging er voor”, blikt Verstappen terug, “Lewis wilde buitenom gaan en je geeft dan wat extra gas om ervoor te komen. Natuurlijk probeer je elkaar wat af te knijpen, maar er was plaats genoeg aan de linkerkant. Die wilde hij niet afgeven, waardoor hij tegen mijn achterwiel reed.”

“Door de zijwaartse tik sprong de auto omhoog en brak het differentieel af. Ik gaf al meteen aan dat er wat aan de hand was, want de auto slipte erg. Na mijn pitstop voelde het ook al niet goed aan en werd mij verteld dat ik de auto moest stoppen. Toen ik uitstapte, zag ik dat er een groot gat in de vloer zat. Ook al hadden we geen probleem met het differentieel gehad, zou het nog steeds erg moeilijk zijn geweest.”

“Het is gewoon jammer”, besluit hij, “We hadden hier heel veel punten kunnen scoren, want ik denk dat de auto heel goed was.”

Teambaas Christian Horner was zwaar teleurgesteld. Bijna gelijktijdig met Verstappen viel ook Daniel Ricciardo uit.

“Het was een enorm teleurstellende race voor ons vandaag”, zei Horner.

“Max maakte in de eerste paar ronden een enorme progressie. Hij zat bovenop Lewis’ versnellingsbak en bereidde zich voor op een inhaalactie in Turn 1, maar helaas zorgde het contact bij de exit van de corner voor een lekke band bij Max en de schade die daarvan het gevolg was en die de transmissie opliep bij het terugrijden naar de pits zorgde voor zijn uitvallen.”

“Na een matige start lukte het Daniel om terug te komen in vierde positie. Hij haalde Kimi heel snel binnen, maar een complete elektronische shutdown met een waarschijnlijk defect aan de batterij zorgde voor een voortijdig einde van zijn race.’

“Het is extreem teleurstellend om beide auto’s binnen twee ronden te zien uitvallen, vooral omdat we vandaag een auto hadden die kon strijden met Ferrari en Mercedes. Gelukkig is de volgende race volgende week al. Felicitaties aan Toro Rosso voor het fantastische resultaat.”

F1-Planet.com