Home » Actueel » Verstappen: “We komen gewoon tekort”

Verstappen: “We komen gewoon tekort”

Max Verstappen zei na afloop van de Grand Prix van Rusland dat er niet meer in had gezeten dan te finishen in de vierde positie waarin hij onder de vlag door ging. Verstappen startte de race vanaf de negende plaats en kon in de beginfase van de race goed naar voren komen. Hij passeerde Nico Hülkenberg, Sergio Pérez, Lando Norris en Carlos Sainz en zou in de tweede helft van de race na het uitvallen van Sebastian Vettel de vierde plaats consolideren, zonder dreiging van achter hem, maar ook zonder veel perspectief van meer.

“Het was een tamelijk saaie race”, zei Verstappen na afloop, “We kwamen bij de start overal goed doorheen. Ik zat wat vast in bocht twee, maar verder was het oké. In het begin had iedereen in mijn buurt DRS, dus kon ik er niet echt voorbij, maar op een gegeven moment lukte dat prima.”

De vierde plaats was het maximaal haalbare resultaat, stelt Verstappen.

“We waren niet snel genoeg. Het zijn helaas niet de meest competitieve weken geweest, maar dat hoort er soms bij.”

Een poging om in de slotfase nog voor de snelste ronde te gaan, bleek niet mogelijk omdat zijn teamgenoot Alexander Albon achter hem snel terrein won en hij geen veilige stop kon maken voor de positie.

“We waren sowieso wat te langzaam en vooraan hadden ze relatief nieuwe banden, waardoor ze ook zelf voor de snelste ronde konden gaan. De slijtage van de banden was ook niet zo hoog, dus daar heb ik niet aan gedacht.”

Verstappen kijkt uit naar de Grand Prix van Japan, de thuisrace van Honda, maar waarschuwt voor te hooggespannen verwachtingen.

“Ik kijk er zeker naar uit, maar je moet geen valse hoop creëren. We komen gewoon tekort en ik verwacht niet dat dat ineens een magisch weekend gaat worden. We moeten dus nog wel aan de slag.”

 

F1-Planet.com