Home » Actueel » Verstappen: “We kregen de auto niet voor elkaar op dit circuit”

Verstappen: “We kregen de auto niet voor elkaar op dit circuit”

Max Verstappen berustte na afloop van de Grand Prix van Brazilië in het feit dat hij en Red Bull Racing er dit jaar in São Paulo niet aan te pas waren gekomen als het ging om de topposities. De Red Bull kwam grip en topvermogen tekort, waardoor Max de strijd met Mercedes en Ferrari niet aan kon gaan. Hij finishte de Grand Prix op de vijfde plaats, nadat hij kansloos was in het duel met Lewis Hamilton om de vierde positie. De Engelsman was laat gestopt en was op verse supersofts zo’n macht, dat er voor Verstappen geen houden aan was.

Max kende een moeilijke race, met name door de banden. Op de supersofts kon hij Kimi Räikkönen goed volgen, maar als hij de Fin te dicht naderde, liepen de temperaturen op de supersofts op. Op de softs was hij niet blij met de grip. Hij meldde aan het team dat de banden te hard en stuurs voelden. Nadat hij Hamilton had moeten laten gaan, vroeg hij het team om de banden nogmaals te wisselen. Hij had voldoende marge op Daniel Ricciardo om zijn vierde plaats te bewaren. Na aanvankelijk tegensputteren, stemde het team uiteindelijk in met de pitstop. Eenmaal terug op de rode band, zette Verstappen prompt de snelste ronde in de race en een nieuw baanrecord. Een mooie bonus, maar niet meer dan dat. Het weekend was wat Max betreft er al bij aanvang een van zwemmen tegen de stroom in.

Max was niet blij met zijn start. Door te veel wielspin, kreeg hij bijna nog Fernando Alonso langszij. De top-3 kon mede daardoor hun posities consolideren.

“De start was slecht”, stelde Verstappen, “Ik had teveel wielspin, ook omdat ik op de witte lijn startte en dat is sowieso niet handig. We kregen de auto niet goed voor elkaar op dit circuit, maar dit circuit ligt ons ook niet dus ik denk niet dat we terug bij af zijn.”

De late pitstop was volledig zijn besluit.

“Ik wilde niet blijven vechten met de auto, terwijl je hem gewoon naar huis wil brengen en bovendien was er toch niks meer te winnen. Dus ik zei ‘ik wil naar binnen’ en dat hebben we gedaan. Ik reed daarna ook nog de snelste ronde.”

Erg tevreden met zijn race, was Max niet.

“Gedurende de hele race zag ik de Ferrari’s en de Mercedessen zodra we het rechte stuk opgingen, weer verdwijnen. Dit was het maximaal haalbare vandaag, we verloren heel veel op de rechte stukken, wat je ook kon zien toen Lewis mij voorbij kwam. Wij hadden geen kans op dit circuit. Het is erg lastig, maar het positieve is dat tijdens de eerste tien, vijftien ronden van de stint we competitief zijn, maar dan vraag je teveel van de banden. Vooral omdat de balans niet was zoals in Mexico”.

Verstappen is realistisch als het gaat om zijn kansen in de laatste race. Nu Renault er alles aan doet om de motoren met behoudende afstellingen heel te houden, zal er ook in Abu Dhabi met een vermogenstekort weinig eer te behalen zijn.

“Tja, daar zijn ook lange rechte stukken”, zegt Max schamper, “Als ze de motor niet opschroeven, zullen we ook daar niet veel uit kunnen halen. Maar het is toch de laatste race, dus dat kunnen we met vuurwerk afsluiten. We gaan vol gas!”

admin