Home » Actueel » Verstappen: “We lijken nog best competitief”

Verstappen: “We lijken nog best competitief”

Max Verstappen was na de eerste dag van actie in Monza op vrijdag zeker niet ontevreden over zijn verrichtingen in de vrije trainingen. De omstandigheden waren grillig met af en aan buien die maakten dat de baancondities in de totaal drie uur training vrijwel steeds in beweging waren. De baan begon in de eerste vrije training nat na regenval in de nacht en vroege ochtend en droogde gedurende de sessie op. De tweede vrije training begon droog, maar zou na 25 minuten al geteisterd worden door een nieuwe bui. Nadien bleef er lichte regenval.

Door de regen zouden de teams niet aan hun volledige programma voor droog weer toekomen, maar Verstappen was positief over de wegligging en competitiviteit van de Red Bull.

“Het was een goede dag”, zei Verstappen na de vrijdagtrainingen, “Natuurlijk waren de omstandigheden wat verraderlijk, maar de dingen die we konden doen waren positief. Ondanks dat we nog topsnelheid tekort komen op het rechte stuk, lijken we nog best competitief. Zowel de korte als de lange runs leken vrij goed en dat is natuurlijk ook belangrijk voor zondag, aangezien we dan achteraan starten.”

Verstappen denkt op zondag plekken goed te kunnen maken na zijn start van achteraan.

“Ik denk het wel, vooral met de snelheid die we vandaag lieten zien. De auto deed het erg goed en ook op motorisch gebied verliep alles soepel. Dat is dus altijd positief. Ik kijk in ieder geval uit naar zondag. Helaas kan ik morgen niet de kwalificatie in zoals ik zou willen, maar het is zo. We gaan er zondag een leuke race van proberen te maken. Het wordt lastig om Ferrari en Mercedes in te halen, maar normaal gesproken zou een vijfde plek mogelijk moeten zijn.”

Als hij mocht kiezen tussen de mogelijke baancondities voor de race op zondag, dan zou Max toch voor regen kiezen, zegt hij.

“Ik zou voor regen gaan als je achteraan start, aangezien we dan een betere kans hebben om verder naar voren te komen. Maar als het droog is, vind ik dat gekeken naar onze snelheid ook prima.”

Verstappen is blij met de nieuwe stap van de Honda power unit, de Spec 4.

“De nieuwe motor is een goede stap vooruit. Het is lastig te zeggen hoeveel beter hij is, maar je kunt zien dat deze meer vermogen heeft. Dat is natuurlijk erg positief.”

 

F1-Planet.com