Home » Actueel » Verstappen: “We mogen niet klagen”

Verstappen: “We mogen niet klagen”

Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië niet ontevreden met zijn plek op de tweede startrij. De Red Bull Racing-coureur plaatste zich tussen de twee Ferrari-coureurs op plek 4. Dat was meer dan waarop hij had gerekend na een moeizame derde vrije training op de vroege zaterdagmiddag. Red Bull had op vrijdagavond zijn chassis gewisseld en Max was niet tevreden over de setup. Hij eindigde die training als negende.

In de kwalificatie zat hij er steeds goed bij, maar moest zich wel degelijk schrap zetten om het sterk opkomende middenveld, aangevoerd door de beide Haas-auto’s, voor te blijven en zich in de strijd te kunnen mengen met, met name Ferrari, dat ondanks alle bespiegelingen vooraf toch echt tegen een achterstand aankeek ten opzichte van Mercedes.

“We staan uiteindelijk nog op de vierde startplaats, dus daar mogen we niet over klagen na de moeilijkheden die we tot nu toe hadden”, zei Verstappen na afloop. “Het ging in ieder geval een stuk beter dan tijdens de vrije trainingen. Het zat ook heel dicht bij elkaar en als je geen goede balans hebt in de derde training, en je gaat dan weer iets heel anders proberen, weet je nooit hoe het gaat lopen. Gelukkig pakte het redelijk goed uit.”

Over de problemen in de derde vrije training zei hij:

“We hadden wat andere dingen bij de auto geprobeerd, maar dat pakte niet goed uit, dus we hebben daarna de hele afstelling van de auto nog omgegooid. Je probeert de afstelling dan beter voor elkaar te krijgen, maar dat lukte helaas niet.”

Max opende in Q1 op een set zachte banden en opende in 1:23.188. In zijn tweede ronde verbeterde hij zich naar een 1:22.876. Op dat moment de derde tijd, maar de rondetijden namen in de slotfase van Q1 plotseling een enorme vlucht, waarbij Max uiteindelijk terugzakte naar de tiende tijd. Die ontwikkeling zou zijn teamgenoot Pierre Gasly een doorgang naar Q2 kosten. De Fransman zakte terug naar de gevarenzone en start op zondag als zeventiende.

In Q2 begint Verstappen laat aan zijn eerste run, zette een 1:21.712. In zijn laatste run verbeterde hij zich met nog een halve tiende, waarmee hij met de derde tijd door ging naar Q3.

Daarin zou hij in zijn eerste poging wijd gaan in Turn 14 en slechts de vijfde tijd laten noteren. Als laatste van de top deed hij een laatste run en daarbij verbeterde hij zich naar 1:21.320 en de vierde tijd op 0,8 seconde.

F1-Planet.com