Home » Actueel » Verstappen: “We staan niet waar we willen staan”

Verstappen: “We staan niet waar we willen staan”

Hij wist voorafgaand aan de kwalificatie al dat hij zijn verwachtingen moest bedwingen, maar toch klonk er wat desillusie door in de reactie van Max Verstappen toen hij na de kwalificatie terugkeerde in de pits. Verstappen kwalificeerde zich op de tweede startrij, maar het is het verschil waarmee dat het geval was dat hem stak. Een volle 0,9 seconde gaf de Red Bull Racing-coureur toe op de sterke poleronde van Valtteri Bottas. Het lijkt er in de race op voorhand niet beter op te zullen worden.

“Ten opzichte van Mercedes komen we redelijk wat tekort”, zei Verstappen, “We staan niet waar we willen staan, daar moeten we eerlijk over zijn. Ik ben niet hier om me als vierde te kwalificeren. Ik ben blij dat ik tussen de Ferrari’s sta, maar als team willen we de snelsten uitdagen en dat is op dit moment Mercedes. Morgen hebben we een reële kans om met Ferrari te vechten, daar zitten we kort bij. Mercedes is een ander verhaal. Vooral Bottas lijkt te vliegen dit weekend. Ik heb dat niet als doel, maar je weet het nooit.”

Verstappen denkt dat het in de race beter zou moeten gaan dan in de kwalificatie.

“Ik heb er wel vertrouwen in dat onze auto in de race beter gaat. Ik ben op zich wel tevreden met de updates op de auto, de balans tijdens de kwalificatie was niet slecht, maar over het algemeen missen we snelheid en grip.”

Verstappen begon de kwalificatie in Q1 met een 1:17.244 op de zachte band en zette daarmee de tweede tijd van de eerste sessie achter Valtteri Bottas. In Q2 zette Verstappen zijn ronde nadat de beide Mercedessen en Ferrari’s een tijd hadden gezet en vestigde zich tussen de beide Ferrari’s met de vierde tijd. Charles Leclerc zou in een tweede run alsnog langszij komen, waardoor Max Q2 eindigde met de vijfde tijd.

In Q3 zit hij in de voorste groep met Hamilton, Bottas en Vettel en zet een 1:16.357. Die tijd verbeterde hij in zijn tweede run niet, maar behoudt toch de vierde tijd. Charles Leclerc kan hem ondanks een verbetering niet voorbij geraken.

F1-Planet.com