Home » Actueel » Verstappen: “We zullen nog wat grip moeten vinden”

Verstappen: “We zullen nog wat grip moeten vinden”

Max Verstappen was na de vrije trainingen voor de Grand Prix van Canada op vrijdag niet ontevreden over zijn eerste bevindingen, maar moest toegeven dat zijn dag niet was verlopen zoals hij het had gewild. Hij verloor in de tweede vrije training veel tijd nadat hij in zijn performancerun op de zachte band de beruchte Wall of Champions raakte bij het opkomen van het rechte stuk. Verstappen stond na het contact met de muur met zijn rechter wiel lang in de pits en zou pas in de slotfase weer naar buiten komen voor een korte run op de harde band.

Max stelde dat hij veel te kampen had van een gebrek aan grip die het Canadese asfalt bood. Na de grote verbouwing van het pitcomplex was de baan vol bouwstof en dat zorgde voor grote stofwolken en op punten extreem weinig grip.

“Normaal gezien hadden we voor de vierde tijd kunnen gaan”, analysteert Verstappen, “de balans was oké, maar we zullen nog wel wat grip moeten vinden. De baan was ook nog erg glad en stoffig, wat niet in ons voordeel werkte. Ik heb wel vier of vijf tear-offs gebruikt, terwijl ik er normaal niet eens één nodig heb. In de lange runs zijn we wel competitief. We hebben genoeg werk voor de boeg en we moeten nog wat finetunen, maar het is verder niet iets dramatisch.”

Het moment bij de Wall of Champions volgde op een hachelijk momentje voor het aanremmen van de chicane, waar Max’ teamgenoot Pierre Gasly hem net in de weg reed in het remgebied. Max leek zijn referentiepunt te missen en kreeg in de slipstream van Gasly last van onderstuur, waarna hij met zijn rechter voorkant tegen de muur gleed.

“Ik weet niet precies wat er gebeurde”, zegt Max over dat moment, “Pierre Gasly reed voor mij. Er was hem verteld om zijn snelheid op te voeren. Ik kreeg wat last van onderstuur achter Pierre en ik raakte de muur. Er was niets meer aan te doen. Het is uiteraard wel jammer, want we hebben wat tijd ermee verloren.”

Verstappen had de eerste vrije training als vierde beëindigd. In de tweede vrije training begon hij op de harde band en opende daarop in een 1:14.006. Even later verbeterde hij zich naar 1:13.734, op dat moment de vijfde tijd, maar door het lange binnen staan viel de Nederlander terug in de tijdenlijsten tot de dertiende tijd. Daar kon een laatste run op de harde band niets meer aan veranderen. Max zou zijn tijd niet meer verbeteren.

F1-Planet.com