Home » Actueel » Verstappen: “Wilde iets compleet anders met helmontwerp”

Verstappen: “Wilde iets compleet anders met helmontwerp”

Max Verstappen heeft gezegd dat hij met zijn nieuwe helmontwerp “iets compleet anders” wilde.

De Nederlander onthulde deze week een radicaal nieuwe kleurstelling voor zijn helm voor het seizoen 2019.

In Verstappen’s helm bij Red Bull Racing domineerden tot nu toe vooral de kleuren blauw en rood. Daarmee paste die in de kleurstelling van de auto met de rode accenten van het Red Bull-logo.

Voor dit jaar gaat het roer radicaal om en maakt het blauw plaats voor overwegend wit. De rode accenten van Red Bull zijn gebleven, het wit lijkt de aandacht tevens op het logo van Honda te zullen vestigen, dat vanaf het komende jaar motorenpartner is van het team.

De schuine banden op de voorzijde, die ook al op de helm van zijn vader prijkten zijn gebleven en typeren Verstappen’s helm. Ook de oranje leeuw aan de bovenzijde is gebleven.

“Het ziet er agressief uit, een compleet andere look voor mij. Ik kan niet wachten om met deze helm te beginnen en hopelijk zijn jullie ook enthousiast”, zei Verstappen tijdens de onthulling van zijn helm.

Er waren al langer signalen dat Verstappen zijn helmontwerp zou aanpassen. De Nederland krijgt Pierre Gasly naast zich als teamgenoot en evenals in zijn ontwerp tot nu toe zijn blauw en rood de dominante kleuren in diens helm. Om de twee Red Bulls desondanks uit elkaar te houden, zou een van beide onvermijdelijk aanpassingen moeten doorvoeren.

F1-Planet.com