Home » Actueel » Verstappen wint de Grand Prix van Oostenrijk!

Verstappen wint de Grand Prix van Oostenrijk!

Max Verstappen heeft op zondag op de Red Bull Ring de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen. De Nederlander kwam aan de leiding nadat zijn team hem als voorste van de Red Bulls onder de virtual safety car naar binnen haalde die het gevolg was van het uitvallen van Valtteri Bottas. De Nederlander maakte daarmee een vroege bandenwissel naar de zachte band en kon daarop de race gaan uitrijden.

Lewis Hamilton, die aan de leiding ging na het vroege duwen en trekken in de eerste bochten, bleef als enige buiten, maar zou daarna zijn pitstop op racesnelheid moeten maken. Hij viel bij zijn stop in ronde 25 daardoor terug tot de vijfde positie en zou een klopjacht moeten inzetten op de beide Ferrari’s. De banden bleven een groot punt van zorg en in verkeer kreeg Hamilton steeds meer last van blaarvorming. Hij zou daardoor nogmaals naar de pits moeten voor supersofts.

Daniel Ricciardo, die vlak voor de Mercedes reed, viel na de stop van de Engelsman uit met een versnellingsbakprobleem en even later was het drama bij Mercedes compleet toen ook Hamilton met een technisch probleem naar de kant moest.

Verstappen vooraan moest het tempo hoog houden om zich de opkomende Ferrari’s van het lijf te houden. De Nederlander kon vertrouwen op een goede marge, die door de Ferrari’s weliswaar gestaag werd afgebouwd, maar Verstappen was volledig in controle en bracht de Red Bull op de thuisbaan van het team winnend over de streep voor zijn eerste overwinning van het seizoen.

“Het is geweldig”, zei Max na afloop op het rechte stuk, “het was heel moeilijk om op de banden te passen. Er was veel blaarvorming, maar het lukte om het vol te houden tot het einde. Maar om hier te winnen op de Red Bull Ring met zoveel Nederlandse fans is eenvoudigweg ongelooflijk.”

“Ja, ik moest wat goedmaken in de punten. Vandaag was absoluut een goede dag voor mij en ik hoop gewoon dat we zo door kunnen gaan.”

 

“Het was bij de start lastig om positie te kiezen”, vertelt Max, “eigenlijk de gehele eerste ronde. Het belangrijkste was natuurlijk om die zonder schade door te komen, en dat is gelukt. Ik won ook nog een positie, dus dat kwam goed uit.”

Verstappen zag dat Hamilton geen pitstop maakte. De Engelsman leek daarmee de race te verliezen, maar Max hield tot lang rekening met de Mercedes-coureur.

“In eerste instantie dacht ik van wel, maar ook toen hij na zijn eerste pitstop de baan weer opkwam, was hij niet snel genoeg. Hij had natuurlijk pech met de virtual safety car, omdat het team hem niet naar binnen riep, maar de snelheid zat er niet echt in.”

“Het was belangrijk om lang door te kunnen rijden. Sommigen hadden wat meer problemen, maar gelukkig konden we tot het einde op die band door blijven rijden. Ik ben in ieder geval heel blij. Het is een wat onverwachte overwinning, maar hij voelt heel goed.”

Red Bull’s Dr. Helmut Marko was vol lof over het optreden van zijn protege.

“Ongelooflijke race van Max”, zei Marko, Hij heeft heel erg op de limiet gereden, maar hij heeft goed voor de banden en de motor gezorgd. Dus hij heeft deze overwinning echt verdiend”.

 

F1-Planet.com