Home » Actueel » Verstappen: “Word heel erg moe van opmerkingen over mij”

Verstappen: “Word heel erg moe van opmerkingen over mij”

Max Verstappen heeft tijdens de officiële persconferentie op donderdag in Montreal luid en duidelijk laten weten dat hij klaar is met alle suggesties dat hij moet veranderen naar aanleiding van de incidenten waarbij hij betrokken was. De Nederlander houdt vol dat hij zijn benadering “nooit” aan zal passen en stelt dat veel van de reacties overtrokken zijn.

Toen de beruchte vraag hem tijdens de persconferentie weer werd gesteld, raakte Verstappen zichtbaar geërgerd.

“Weet je, ik word echt heel moe van al die opmerkingen over mij, dat ik mijn benadering zou moeten veranderen. Dat zal ik nooit doen, want het heeft me gebracht waar ik nu ben”, zei Verstappen, “na de race is het niet het juiste moment om te praten, dus aan iedereen die zulke opmerkingen heeft, ik luister er toch niet naar. Ik doe gewoon mijn eigen ding. Natuurlijk ging het begin van het jaar tot nu toe niet zo goed, niet zoals ik had gehoopt. Ik heb een paar fouten gemaakt, ik denk vooral in Monaco en China, maar het heeft geen zin om er over door te praten, want ik word er echt heel moe van.”

“Yeah, het lijkt we of er geen betere vragen zijn dan me te blijven vragen over wat er in het vorige weekend is gebeurd, dus yeah, ik concentreer me gewoon op wat voor me ligt. Ik heb er vertrouwen in dat ik de dingen om kan draaien. De snelheid is er. Ik ben altijd snel geweest, in elk weekend. Dus het zou een veel groter probleem zijn als ik heel langzaam was, want dat is een kritiek probleem.”

Toen hem even later werd gevraagd waarom hij toch bij zoveel ongelukken betrokken is, raakte het geduld van Max echt op.

“Weet je, en ik heb het in het begin van deze persconferentie al gezegd. Ik word echt moe van al die vragen, dus yeah… Ik denk dat als ik er nog een paar krijg, ik iemand een kopstoot geef.”

De aanwezige media gaven echter niet snel op. Max ontkende suggesties dat er sprake is van een tendens ten opzichte van eerdere jaren.

“Ik denk het niet”, zegt hij, “maar twee ervan waren mijn schuld, maar ik had er bijvoorbeeld drie in een weekend in Monaco in 2016. Het is niet zo dramatisch als mensen zeggen dat het is. Ik heb natuurlijk niet de punten gescoord die ik had moeten scoren, maar dat was niet alleen mijn schuld. Het had beter gekund, maar iedereen maakt er zo’n drama van.”

“Ik wil elke Grand Prix winnen. Het is niet zo dat het hiervoor anders was, dus ik benader dit weekend zoals ik altijd doe.”

F1-Planet.com