Home » Actueel » Verstappen zevende: “Niet genoeg brandstof om door te rijden”

Verstappen zevende: “Niet genoeg brandstof om door te rijden”

Max Verstappen kon na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van België de teleurstelling niet onderdrukken. De Nederlander was in de slotfase van de kwalificatie op de opdrogende baan teruggevallen naar de zevende tijd.

De Red Bull-coureur was vroeg op het asfalt toen het kort voor Q3 hard begon te regenen. Red Bull Racing verwachtte dat de baan steeds natter zou worden en in dat scenario is het van belang om zo snel mogelijk een tijd te zetten. De baan droogde echter sneller op dan gedacht en vanaf dat moment was het zaak om vooral op de baan te blijven. Verstappen had echter te weinig brandstof aan boord om de volle tien minuten van de sessie uit te rijden en precies in die slotminuten werden de snelste tijden genoteerd. Hij zag de beide Force India’s en Romain Grosjean nog langszij komen.

Het was een ongelukkige samenloop van omstandigheden waar hij zelf uiteindelijk geen enkele invloed op had.

“Ik had geen brandstof meer, daarom moest ik naar binnen”, legde Max uit. “Het is jammer, want we hadden de wissel naar intermediates goed getimed. We dachten daarmee de juiste strategie te hebben. Helaas stopte het richting het einde van de sessie met regenen en droogde de baan op.”

De race wordt er door zijn startpositie niet gemakkelijker op, maar hij rekent zich nog niet kansloos.

“Zevende is natuurlijk niet wat je wilt, maar we gaan er het beste van proberen te maken. Er staan nog twee Force India’s en een Haas voor ons, dus die moeten we eerst maar eens zien in te halen. Normaal gezien moet dat lukken, al is het op dit circuit wel lastig om iemand te volgen. We gaan ons best doen en zien wat er gebeurt.”

F1-Planet.com