Home » Actueel » Verstappen ziet goede kansen in Brazilië

Verstappen ziet goede kansen in Brazilië

Max Verstappen ziet goede kansen voor hem en zijn team Red Bull Racing in de Grand Prix van Brazilië. Dat heeft de 22-jarige Nederlander gezegd bij een evenement van zijn sponsor. Verstappen was de laatste jaren steeds competitief in São Paulo en hoopt dat het ook dit jaar het geval is.

“Ik denk dat we in Brazilië goede kansen kunnen hebben. Vorig jaar waren we tijdens de race erg competitief. We hadden toen moeten winnen, maar helaas zat er een achterblijver in de weg. Ik kijk er in ieder geval naar uit om er terug te keren. Na een paar lastige weekenden gaat het weer beter, en ik denk dat we in Brazilië zeker voor een podium kunnen vechten.”

Verstappen keek met tevredenheid terug op het weekend in Austin.

“Het weekend zelf was erg goed”, vertelt Max. “We waren erg competitief op een circuit dat ons normaal gesproken, over één ronde gezien, wat minder ligt. Het ging eigenlijk allemaal soepel. Soms heb je weekenden waar het lastig is om de balans te vinden, maar alles ging goed.”

“Vlak na de race was ik wat teleurgesteld dat ik niet met Mercedessen heb kunnen vechten, maar toen ik uit de auto stapte, zag ik mijn auto: er miste een groot deel van de vloer op een punt dat veel effect heeft op de prestaties. Hierna dacht ik: dan hebben we het nog best goed gedaan!”

Gevraagd of hij denkt dat hij Hamilton had kunnen inhalen als er in de laatste twee ronden geen gele vlaggen waren geweest in Turn 12, antwoordde Max bevestigend.

“Ja, dat denk ik wel”, antwoordt Max. “Maar helaas heb je soms pech, dat hoort bij het racen.”

Terugkijkend op het seizoen en zijn hoogtepunt van het jaar, antwoordde Max:

“Ik denk de eerste helft van het seizoen. In het begin hadden we het nog wat lastig, maar we haalden constante resultaten. De twee overwinningen waren allebei speciaal, omdat we ze allebei niet zagen aankomen. Tijdens de winst in Oostenrijk waren er weer veel Nederlandse fans aanwezig: de tribunes waren allemaal oranje gekleurd. Ik had die slechte start, waarna we ons opwerkten door het veld, op een baan waar het normaal gesproken niet zo makkelijk inhalen is. Het was een geweldig gevoel. Het was ook mijn tweede overwinning op de Red Bull Ring en de eerste zege met Honda. Alles viel die dag op zijn plek.”

“De wedstrijd in Duitsland, waar ik ook won, verliep juist erg chaotisch. Er gingen veel dingen fout en je moest echt focussen. De omstandigheden waren ook niet prettig. Het regende waarna het weer opdroogde en je reed met slicks op een gedeeltelijk natte baan. Het was toen zaak om geen fouten te maken. Om zo’n race vervolgens te kunnen winnen, was erg bevredigend.”

Voor 2020 houdt hij zijn verwachtingen nog even in toom.

“Dat is afwachten. We werken erg hard als team. Natuurlijk hebben we al goede resultaten geboekt, maar we willen de volgende stap maken en volgend jaar proberen voor het kampioenschap mee te strijden. Het was dit jaar met Honda ook een jaar om te leren en we hebben goede vooruitgang geboekt. Iedereen binnen ons team is erg gemotiveerd en wil winnen. Dat is de juiste mentaliteit.”

F1-Planet.com