Home » Actueel » Vettel blij, maar Ferrari “evenaart Mercedes nog niet”

Vettel blij, maar Ferrari “evenaart Mercedes nog niet”

Sebastian Vettel was als vanouds heel blij met zijn onverwachte overwinning in de Grand Prix van Australië. De Ferrari-coureur nam het initiatief over van Lewis Hamilton toen hij handig gebruik maakte van de Virtual Safety Car periode, die het gevolg was van het uitvallen van de beide Haas-auto’s. Vettel zou daardoor minder tijd verliezen met zijn stop en nog vóór de Mercedes de pits uit komen.

Hij was blij, maar moest toegeven dat er wat geluk bij kwam kijken. Vettel is realistisch dat de snelheid van Mercedes Ferrari wat heeft overdonderd. Het team evenaart Mercedes nog niet, luidt zijn conclusie na de eerste krachtmeting.

“Als je naar de verschillen in het hele weekend kijkt, dan evenaren we Mercedes nog niet”, stelt Vettel, “daarom weten we op dit moment dat we nog niet staan waar we willen staan, omdat we de snelste willen zijn.”

Vettel herhaalde met zijn overwinning het resultaat van de seizoensopener van 2017, maar stelt dat Ferrari er ten opzichte van Mercedes toen beter voor stond.

“Vorig jaar hadden we [ten opzichte van Mercedes] meer snelheid, vorig jaar zetten we ze onder druk. Ook al ging Lewis aan de leiding, we konden hem onder druk zetten, waardoor hij moest stoppen en wij profiteerden daarvan omdat we de snelheid hadden.”

“Vandaag hadden we die echte racesnelheid niet om ze te evenaren. We hadden nog steeds de snelheid om voor te blijven en het hem heel moeilijk te maken om dicht te naderen en iets te proberen en vergeleken met de anderen zag het er niet naar uit dat er een hele trein achter ons reed, dus ik denk dat we wel een gezonde snelheid hadden.”

Vettel stelt dat hij aanvankelijk niet lekker in de race zat. Hij verloor de aansluiting met Hamilton en Kimi Räikkönen en kon pas na hun pitstops terrein goed maken.

“Ik verloor een beetje de aansluiting [met Hamilton in de eerste stint]”, geeft hij toe, “ik denk dat de auto enorm veel potentieel heeft, maar yeah, ik had het een beetje lastig.”

“Ik wil de auto precies op het juiste punt hebben als ik in de remmen ga en instuur en in dat kader ben ik nog niet helemaal tevreden. Dus er is altijd een soort compromis, want het is jouw werk om om de problemen heen te rijden die we hebben.”

“Het is geen groot drama, ik denk dat we ermee kunnen leven, maar ik heb ook het gevoel dat als we dat achter ons kunnen laten en meer vertrouwen kunnen voelen. Op een baan als deze, maakt dat een groot verschil.”

“Vandaag was het heel winderig, je probeert steeds te pushen, maar je wilt ook veiligheid inbouwen, je wilt het niet weggooien. Dat is precies wat het verschil maakt. Als je het vertrouwen hebt en de auto vertrouwt, dan denk je er geen seconde aan en ga je er gewoon voor.”

 

F1-Planet.com