Home » Actueel » Vettel denkt nog niet aan stoppen

Vettel denkt nog niet aan stoppen

Sebastian Vettel denkt nog niet aan stoppen als F1-coureur. Dat heeft de Duitser gezegd in een reactie op de suggestie van voormalig F1-baas Bernie Ecclestone dat de Duitser wel eens zou kunnen nadenken over stoppen. Ecclestone, die in zijn tijd aan het hoofd van de F1 nauw bevriend was met Vettel, verwacht dat die zijn carrière zal afsluiten bij Ferrari als zijn carrière bij de Scuderia eind 2020 eindigt.

“Hij zal niet meer van team wisselen. Hij zal zijn carrière beëindigen bij Ferrari.”

Vettel ontkent de opmerkingen van de 88-jarige voormalig nestor.

“Ik zal niet zo lang in de Formule 1 blijven als hij, dat is zeker”, zegt Vettel, “maar ik hoop dat ik zo fit en scherp ben als hij vandaag de dag is als ik hopelijk zou oud ben als hij.”

“Ik weet het niet om eerlijk te zijn. Op dit moment voel ik me op de toppen van mijn kunnen. Ik denk dat ik weet wat ik doe. Ik ben heel zelfkritisch, heel ambitieus en ik verwacht veel van mezelf.”

“Ik houd van rijden, ik houd van de sensatie van de snelheid. Ik houd ervan met die jongens te vechten, dus er zijn heel veel dingen die ik op het moment heel leuk vind en die ik ga missen, dus daarom is het geen optie om morgen te stoppen. Ik heb behoorlijk veel zin om te gaan racen. En daarna, yeah, ik heb het contract, maar dat is een stuk papier. We zien wel wat er daarna gebeurt.”

Vettel doet met die woorden wat afstand van zijn eerdere uitspraken waarbij hij aangaf niet zeker te weten of hij na 2020 nog in de F1 zal blijven als de nieuwe F1-eigenaar Liberty Media de reglementen en verhoudingen op de schop wil nemen. Vettel stelde het gevoel te hebben dat de F1 steeds meer een tot show wordt gemaakt en steeds minder een sport is.

F1-Planet.com