Home » Actueel » Vettel: “Duidelijkheid over ontwikkelingsrichting bij Ferrari”

Vettel: “Duidelijkheid over ontwikkelingsrichting bij Ferrari”

Er is nu nieuwe duidelijkheid over de ontwikkelingsrichting die Ferrari moet inslaan met haar SF90. Dat heeft Sebastian Vettel gezegd in Silverstone. Die duidelijkheid volgt volgens de coureur op “verwarring” die zou zijn ontstaan. Het team nam drie weken geleden naar Frankrijk een reeks upgrades mee, maar die bleken niet te werken. Het team maakte daarna een heel moeilijk weekend door op Circuit Paul Ricard. In Oostenrijk ging het beter, maar daar legde het team het in de slotfase toch nog af tegen een onstuitbare Max Verstappen.

Vettel stelt dat het team in de twee weken na Oostenrijk uitvoerige analyses uitvoerde en antwoorden heeft gevonden voor haar kwakkelende ontwikkelingsprogramma.

“Ik denk dat we veel hebben geleerd na de verwarring of onderdelen die misschien niet bleken te werken zoals we wilden tijdens de Grand Prix van Frankrijk”, zei Vettel op donderdag, “Oostenrijk heeft wat duidelijkheid gebracht en ik denk dat we nu een duidelijk beeld hebben van wat er mis was als het gaat om tuning en wat er moest veranderen.”

“De komende weken zullen vertellen waar we naar toe moeten bewegen. Helaas is het denk ik behoorlijk normaal dat de onderdelen die je meebrengt niet altijd brengen wat je verwacht. Soms overpresteren onderdelen en dat is geweldig en soms presteren ze beneden verwachting. We moeten er gewoon voor zorgen dat we weten welke kant we op moeten gaan en die ook aanhouden.”

Vettel stelde te willen afwachten hoe de auto voelt op Silverstone voor hij voorspellingen doet voor het weekend.

“Tot nu toe is het een beetje op en neer gegaan voor ons, dus laten we afwachten waar we morgen staan, hoe de auto voelt”, zei hij, “maar ik ben best optimistisch. De laatste paar weken zijn beter voor ons geweest en hopelijk kunnen we op die trend voortborduren.”

Vettel wilde niet warmlopen voor het gegeven dat Mercedes in Oostenrijk voor het eerst moest capituleren door de grote koelingsproblemen die ze had.

“Het toont aan dat iedereen zo zijn pieken en dalen heeft. Hoe beter je pakket, hoe meer pieken en hoe minder dalen.”

“Ik denk dat er altijd hoop is. Zelfs in races waarin het resultaat een gegeven lijkt. Ik denk dat we als team een verschil kunnen proberen te maken. Hoe vaak we daarin zijn geslaagd in de afgelopen vijf jaar weet ik niet. Dat is wel absoluut het doel dat we hebben, ongeacht de voorspellingen.”

F1-Planet.com