Home » Actueel » Vettel: “Een kleine fout met grote gevolgen”

Vettel: “Een kleine fout met grote gevolgen”

Sebastian Vettel kon zichzelf wel voor het hoofd slaan en deed dat ook herhaaldelijk toen zijn auto tot stilstand was gekomen in het grind bij de Sachskurve. De Duitser had de Grand Prix van Duitsland 52 ronden lang onder controle gehad, maar een kleine remfout, waarbij de achterwielen blokkeerden, maakte alles anders op zondagmiddag. De thuiszege die zo dichtbij was geweest, ging op in het stof dat rond en achter hem optrok.

Het was licht gaan regenen op het moment dat Vettel het stadioncomplex instuurde. De natte baansectie bij de Spitzkehre, de hairpin, had hij net achter zich gelaten, maar de temperatuur van de banden was licht gezakt op het natte baanoppervlag. Bij het aanremmen van de Sachskurve blokkeerden de wielen kort, maar genoeg om de Ferrari in een overstuursituatie te brengen. Over de banking van de bocht verloren die hun grip en Vettel ging voorwaarts de boarding in.

Het was zo, zo zei hij, een kleine fout, maar een met grote gevolgen. Eenmaal terug in de pits zag hij uitgerekend zijn titelrivaal Lewis Hamilton net voor de grote onweersbui uit de overwinning behalen en de koppositie overnemen in de titelstrijd met meteen een forse marge van 17 punten.

“Ik verloor de auto en raakte de barrière. Ik realiseerde me dat ik daar niet meer uit zou komen”, zei Vettel na afloop, “hoe verwerk je dit? Ik denk niet dat het een enorme fout was. Het heeft wel een enorme impact op de race, want we zijn uitgevallen, maar het is niet dat ik vanavond moeilijk in slaap zal komen door wat ik verkeerd heb gedaan. Het is teleurstellend, want tot dat moment ging alles goed, maar zoals ik zei, we hadden de regen niet echt nodig vandaag.”

“We hebben een sterke auto, dus we kunnen vertrouwen hebben, meer dan wie dan ook. Het was een positief weekend. Het is gewoon zo’n moment, het was mijn fout. Mijn excuses aan het team. Zij hebben alles goed gedaan en ik had het in eigen hand. Een kleine fout, een grote teleurstelling.”

“De banden waren niet vers, maar het was glibberig”.

F1-Planet.com