Home » Actueel » Vettel: “Ferrari staat er beter voor dan vorig jaar”

Vettel: “Ferrari staat er beter voor dan vorig jaar”

Sebastian Vettel heeft gezegd dat Ferrari er nu, aan de vooravond van de start van het nieuwe seizoen, beter voor staat dan een jaar geleden om deze tijd. Het team kende een uiterst bemoedigende wintertest, die ze als snelste eindigde. Het team kon daarnaast nagenoeg probleemloos heel veel ronden rijden. Vettel is dan ook optimistisch, al is hij zich ervan bewust dat het resultaat van vorig jaar niet kan worden overtroffen. Hij won de eerste race na een goed uitgepakte tactische zet door onder de safety car naar de pits te gaan.

“Yeah, ik denk het wel, want vorig jaar gingen de wintertests niet goed bij ons en we hadden wat problemen op te lossen met de auto. We hadden wat geluk in het raceweekend met de safety car waardoor we de overwinning konden pakken, maar yeah ik denk dat we beter voorbereid zijn”, zei Vettel.

“Onze auto lijkt goed te werken. In deze fase zijn er geen problemen. Dat gezegd hebbende, je kunt het resultaat van vorig jaar natuurlijk niet verbeteren. Dus we hebben een zwaar weekend voor de boeg. Zoals altijd ben je in het begin wat nerveus omdat je niet precies weet waar je staat. Je weet niet wat er gaat gebeuren, maar yeah, ik denk dat we… De sfeer is goed. We zijn blij dat we hier zijn en kunnen beginnen met racen.”

Vettel heeft in Charles Leclerc een nieuwe teamgenoot. In de afgelopen winter werd al veel gespeculeerd over de onderlinge verhoudingen waarmee de twee Ferrari-coureurs aan het seizoen beginnen. Vettel wilde niet ingaan op mogelijke situaties waarin Leclerc hem zou ondersteunen.

“Ik denk niet dat het veel zin heeft om op bepaalde situaties in te gaan. Ik denk dat het heel duidelijk is en ik denk dat Mattia het ook heel duidelijk heeft gemaakt dat we vrij mogen racen, vrij zijn om tegen elkaar te racen”, zei Vettel.

“Ik denk dat Charles zijn best zal doen voor zichzelf en het team te helpen en dat geldt ook voor mij. Ik zal m’n best doen voor mijzelf en het team helpen, dus uiteindelijk racen we voor Ferrari en dat betekent dat we proberen Ferrari terug te brengen waar we het de afgelopen jaren geprobeerd hebben het naar terug te brengen. Dat heeft prioriteit en verder is het een heel lang seizoen, dus het heeft niet zoveel zin om over bepaalde scenario’s te praten.”

F1-Planet.com