Home » Actueel » Vettel furieus na tijdstraf

Vettel furieus na tijdstraf

Sebastian Vettel heeft furieus gereageerd op de tijdstraf die hij kreeg opgelegd voor het incident in ronde 48 van de Grand Prix van Canada. De Ferrari miste zijn rempunt voor de chicane bij Turn 3, ging door het gras en moest de chicane afsnijden om weer terug te keren op de baan. Achter hem moest Lewis Hamilton in de ankers om een crash met de Ferrari te voorkomen.

De stewards oordeelden dat Vettel onveilig was teruggekeerd op de baan en een andere coureur naast de baan had gedrongen en legden hem een tijdstraf op van vijf seconden. Die maakten dat de Duitser weliswaar voor Hamilton over de finish ging, maar na bijtellen van de vijf strafseconden toch achter de Mercedes werd geklasseerd.

Vettel was vol onbegip over het besluit en haalde over de boordradio fel uit naar de stewards.

“Je moet een absolute blinde zijn om te denken dat je door het gras kunt gaan en dan de auto kunt controleren”, zei Vettel over de boordradio, “ik heb geluk gehad dat ik de muur niet heb geraakt. Waar moest ik verdomme naar toe?”

Teambaas Mattia Binotto probeerde hem daarna tevergeefs te kalmeren.

“Ik blijf niet kalm. Dit is niet eerlijk. Ik ben boos en ik heb het recht om boos te zijn. Het interesseert me niet wat mensen zeggen.”

Vettel weigerde de Ferrari in het voorste gedeelte van parc fermé te parkeren waar de top-3 zich opstelt en beende vanuit de auto rechtstreeks naar de Ferrari hospitality unit. Daar kwam hij na enkele minuten bij zinnen en keerde toch terug naar parc fermé voor de podiumceremonie.

Op het podium werd hij alsnog opgevangen door interviewer Martin Brundle, maar Vettel wilde niet veel kwijt over de kwestie, anders dan dat “de fans het maar moeten beoordelen.

“Verder heb ik denk ik genoeg gezegd. Vraag de mensen maar wat ze denken. We hadden een geweldige show. Vraag het de mensen maar.”

Vettel was kritisch op het deel van het publiek dat winnaar Lewis Hamilton uitjouwde.

“De mensen zouden Lewis niet moeten uitjouwen. Hij heeft gezien wat er is gebeurd, maar mensen moeten Lewis niet uitjouwen. Ze zouden hooguit boe moeten roepen over dit soort vreemde besluiten.”

Hamilton vulde hem aan: “Alles wat ik kan zeggen: ik heb het besluit niet genomen, dus ik weet niet waarom ze boe roepen.”

F1-Planet.com