Home » Actueel » Vettel: “Gat naar Mercedes te groot in China”

Vettel: “Gat naar Mercedes te groot in China”

Sebastian Vettel heeft gezegd dat het gat naar Mercedes AMG in de kwalificatie in China te groot was. De Ferrari-coureur kwam uiteindelijk 0,301 seconde tekort op de poletijd van Valtteri Bottas en het was duidelijk dat Ferrari op beter had gerekend. Het team had het snelheidsvoordeel op de rechte stukken, maar dat bleek niet voldoende om Mercedes’ kracht in de snelle en langzamere bochten te compenseren.

“Het is te groot”, zei Vettel over het gat, “we zouden willen dat het andersom was, maar ik denk dat we een behoorlijke sessie hadden.”

“Het is belangrijk als we hen niet kunnen verslaan, dat we direct achter ze staan, dus hopelijk hebben we morgen wat opties.”

“Aan onze kant denk ik dat we de auto hebben kunnen verbeteren ten opzichte van waar we gisteren stonden, dus daar ben ik behoorlijk tevreden mee, maar niet volledig. Ik denk dat er iets meer in zat. Het was een beetje lastig vandaag om de ronden volledig goed te krijgen.”

“Als we dichtbij kunnen komen, dan hebben we een voordeel in een rechte lijn, dus hopelijk kunnen we daar wat mee doen, maar de race is lang. Het zou morgen een goede dag moeten zijn.”

Vettel stelt dat Ferrari nog steeds zoekende is naar de vorm die ze in de wintertests kon laten zien.

“We hebben een sterk platform van waar we kunnen werken. We begonnen heel goed in Barcelona. Dat was echt goed, heel sterk. Sindsdien hebben we een beetje moeite gehad om dat te herhalen.”

“De laatste twee races hebben we hier en daar kleine problemen gehad, dus je bent niet blij en je probeert om de problemen heen te rijden. Je probeert de auto anders af te stellen. Ik denk dat het steeds beter gaat, we begrijpen een aantal dingen gerelateerd aan de verschillende circuits, maar zoals ik al zei, de auto is sterk, dus hij is afgesteld om de performance te benutten.”

F1-Planet.com