Home » Actueel » Vettel: “Hier en daar heb ik het niet goed gedaan”

Vettel: “Hier en daar heb ik het niet goed gedaan”

Sebastian Vettel is realistisch en zelfkritisch als het gaat om zijn resultaten in de eerste seizoenshelft van 2019. De Ferrari-coureur won in dit seizoen tot op heden nog geen race, was daar in Canada wel dichtbij, maar werd bestraft voor de wijze waarop hij ten opzichte van Lewis Hamilton terugkeerde op de baan na zijn fout aan de leiding van de race. Vettel zou niet meer zo dichtbij een overwinning komen als in Montreal. Zijn seizoen werd verder gekenmerkt door veel slordigheden en hij werd te vaak overvleugeld door zijn nieuwe, jongere teamgenoot Charles Leclerc. Vooral in de kwalificatie was Leclerc vaak sneller.

In Bahrein was er de spin in het duel met Lewis Hamilton, in Monaco crashte hij in de training bij Sainte Dévôte. Aan de leiding gaand in Canada ging hij onder druk van Hamilton in de fout en verloor de race en in Silverstone klapte hij op de achterkant van de Ferrari van Max Verstappen.

Vettel erkent dat hij op momenten belangrijke punten heeft laten liggen.

“Hier en daar heb ik het niet goed gedaan”, zegt hij, “dat is iets waar ik me op moet concentreren en dat ik moet verbeteren in de tweede helft.”

“De laatste paar races waren misschien iets beter voor mij, terwijl ik bij een aantal van de races in het begin veel meer problemen heb gehad met behoorlijk wat dingen.”

“Het is duidelijk dat we niet staan waar we willen staan. Kijk naar de puntentabel, kijk naar een race als [Hongarije], kijk naar de gebieden op circuits waar we performance tekort komen.”

“We zijn ermee bezig om die dingen op te lossen. We werken heel hard, we zijn niet terughoudend in onze inzet. De sleutel ligt erin om kalm te blijven, ons huiswerk te doen en te proberen zoveel als we kunnen aan te sluiten.”

Vettel stelt dat Ferrari nog veel te verbeteren heeft nadat ze in Hongarije volledig de snelheid miste om mee te strijden om de posities vooraan.

“We hebben ruimte voor verbetering. Vooral in de bochten komen we tekort. Daarbij is er natuurlijk een voordeel op de rechte stukken. Het een gaat hand in hand met het andere, maar als we zouden kunnen ruilen, dan zou ik dat doen.”

“We hebben kleine verbeteringen op de auto gebracht. Ze werkten wel [in Hongarije], maar het effect was niet groot genoeg om echt dichtbij te komen.”

“Er zullen circuits zijn die beter voor ons zullen zijn, vooral Spa en Monza, maar uiteindelijk is het onze ambitie om dingen echt te laten gebeuren, races te controleren. We zijn daar nu nog behoorlijk ver van verwijderd.”

 

F1-Planet.com