Home » Actueel » Vettel: “Ik ben mijn eigen grootste vijand”

Vettel: “Ik ben mijn eigen grootste vijand”

Ferrari-coureur Sebastian Vettel heeft gezegd dat niet Lewis Hamilton, maar hij zelf zijn grootste vijand is. Vettel verloor in de laatste races veel punten door incidenten. In Duitsland viel hij in leidende positie uit nadat hij in het halfnat naast de baan raakte in de Sachskurve en in Monza werd hij verrast door een aanval van Lewis Hamilton in de eerste ronde, raakte ondersturend de flank van de Mercedes en spinde van de baan. Hij zou na een inhaaljacht als vierde finishen. In beide gevallen won Hamilton de race.

Door de kostbare fouten kijkt hij nu aan tegen een achterstand van 30 punten in het rijderskampioenschap.

“Ik denk dat het behoorlijk duidelijk is voor mij. Ik denk dat ik zelf mijn grootste vijand ben”, zei Vettel in Singapore, “we hebben een geweldige auto. Ik heb iets om mee te spelen en we hebben alle kansen om het in ons voordeel te beslissen.”

“Lewis is natuurlijk op dit moment de leider. Hij ligt voor en is de te kloppen man, maar ik denk dat we alle kansen hebben en hoeveel zij het nu beter zouden kunnen doen, is een andere kwestie.”

“Wij hebben nog steeds een heel goede kans en zoals ik zei, wij zullen onze eerste vijand zijn. Niet hij als persoon of zij als team. Ik denk dat we ons op onszelf moeten richten. Als we dat doen, hebben we een goede kans om het goed te doen en races te winnen en dingen er goed uit te laten zien.”

Gevraagd of hij ontevreden is over zijn eigen prestaties in recente races, ontkende hij dat.

“Nou, nu niet, maar ik denk dat het op de dag zelf een ander verhaal was. Ik denk dat het normaal is dat je veel races rijdt en soms heb je het gevoel dat je het om verschillende redenen beter had kunnen of moeten doen.”

“Ik denk dat er ook races zijn geweest waarin we het niet zo goed hadden moeten doen als we hebben gedaan, maar de ergste was absoluut Duitsland. Ik denk dat het belangrijkste is dat ik weet wat er is gebeurd, dat ik het kan verklaren en dan is iedereen er vrij in om  zijn eigen mening over te hebben over wat er is gebeurd.”

“Ik had heel graag gewonnen in Duitsland, dat is zeker, maar ik kan me er niet te druk om maken en ik kijk normaal gesproken vooruit en concentreer me niet zo op wat we allemaal anders hadden kunnen doen om te voorkomen dat dat zou gebeuren.”

Vettel richt het vizier nu op Singapore.

“Het ritme hier is iets anders dan normale races in Azië, want we blijven in het Europese ritme, maar dat is niets nieuws. Het is nog steeds behoorlijk warm en vochtig, dus je probeert je daaraan aan te passen, maar het is niets ongewoons, dus ik probeer me gewoon te concentreren op de voorbereiding en ervoor te zorgen dat ik hier goed uitgerust en gezond arriveer. Dat is de eerste prioriteit.”

“Ik vind het leuk om hier naar toe te komen. Ik houd van dit circuit. Het is de zwaarste race die we hebben dit jaar, mentaal en fysiek om verschillende redenen. Het is een race die je eigenlijk niet wilt starten. Je wilt je nog meer voorbereiden om beter voorbereid te zijn, maar je bent ook blij als die start, want het is een uitdaging om naar uit te kijken.”

“Je hebt het gevoel dat je je nooit genoeg kunt voorbereiden, maar je wilt ook beginnen, want je wilt racen, dus ik kijk ernaar uit.”

Vettel won de Grand Prix van Singapore al drie keer, in 2011, 2013 en 2015. In elk van de keren leidde hij de race van start tot finish. Vorig jaar viel hij al in de eerste ronde uit na de dramatische en spectaculaire crash met zijn teamgenoot Kimi Räikkönen en Max Verstappen.

F1-Planet.com