Home » Actueel » Vettel: “Ik rijd momenteel niet op m’n best”

Vettel: “Ik rijd momenteel niet op m’n best”

Ferrari-coureur Sebastian Vettel heeft na de Grand Prix van Azerbaijan toegegeven dat hij dit seizoen met de SF90 nog niet naar zijn beste kunnen heeft gepresteerd. Vettel stelt dat de auto nog niet naar zijn zin is en op het circuit “onnatuurlijk” reageert. Vettel had het in de eerste vier Grands Prix van het seizoen moeilijk in de Ferrari. Hij kwalificeerde zich maar één keer op de eerste startrij en moest toegeven dat zijn teamgenoot Charles Leclerc op momenten meer snelheid kon halen uit de Ferrari dan hij zelf. Twee derde plaatsen waren de beste resultaten.

Gevraagd wat hij nodig heeft om de strijd met Mercedes weer aan te gaan, gaf hij toe dat hij de auto nog niet volledig heeft doorgrond.

“We hebben meer snelheid nodig, zo simpel is het”, zei hij, “we moeten sneller worden. Ik ben ervan overtuigd dat we in delen van dit weekend er heel sterk uit zagen, maar we waren over het geheel bezien niet sterk genoeg. Dus het lijkt erop dat we de auto meer in het juiste  raamwerk te krijgen. Voor hen [Mercedes] lijkt het iets gemakkelijker op z’n plek te vallen. Vooral op een plek als deze heb je vertrouwen nodig in de auto.”

“Ik ben er nog niet. Ik kan voelen dat ik in de auto nog niet op m’n best ben omdat de auto eenvoudigweg niet antwoordt op de manier die ik zou willen. En ik denk dat het onnatuurlijk is. Ik denk dat iedereen dit wel heeft meegemaakt. Ik denk dat alle coureurs dit soort gevoel kent. Als het er even niet is, dan klopt je beoordeling meestal, om het niet te proberen, want dat verlies je de auto. Dus yeah, ik lijk meer gevoelig bij de eerste races dan bij de test. De test was heel goed, maar het is nu alweer lang geleden. We moeten vooruit kijken en verbeteren hoe we dingen doen. De manier waarop we werken om sneller te worden. Dat is het.”

Vettel stelt dat het team wel degelijk vooruitgang boekt, maar de banden momenteel een zeer doorslaggevende factor zijn.

“Het is denk ik absoluut een stap vooruit voor onze auto”, zei Vettel over de upgrades, “maar ik denk dat de dominante factor is hoe we die banden laten werken. Ik denk dat er heel veel performance in zit. De problemen die we in de lage-snelheidsbochten hebben, is niet zo zeer een aërodynamisch probleem, meer een van mechanische grip. Dus er is veel huiswerk voor ons in de afgelopen weken, maar ik weet zeker dat als we eenmaal alles voor elkaar krijgen, de auto sterk is en dan zullen we veel meer mee kunnen doen. In deze fase waren we gemiddeld genomen in de eerste vier races gewoon niet snel genoeg.”

F1-Planet.com