Home » Actueel » Vettel: “Ik wilde aan de horizon verdwijnen, maar dat zat er niet in”

Vettel: “Ik wilde aan de horizon verdwijnen, maar dat zat er niet in”

Sebastian Vettel was na afloop zichtbaar in zijn nopjes met zijn overwinning in de Grand Prix van Brazilië. Het was alweer drie maanden geleden sinds hij voor het laatst op de hoogste trede van het podium stond. In São Paulo pakte het weer eens goed uit. Hij nam met een goede start de leiding en zou Valtteri Bottas de gehele race achter zich houden.

De sleutel voor de overwinning lag overduidelijk bij de start. Daar kwam Vettel zichtbaar beter weg, maar moest naar eigen zeggen toch nog even vrezen dat de Mercedes terugkwam.

“Yeah, ik had een heel goede start en ik dacht ‘yes, ik heb hem’, maar misschien was ik toch iets te gulzig met het vermogen. Ik kreeg vervolgens toch wat wielspin, en was ik bang dat hij me alsnog zou pakken. Maar toen keek ik in mijn spiegel en zag dat hij het lastig had. Ik denk dat hij ook heel graag door wilde. Ik pakte het in het tweede deel weer op en had het momentum om hem in de binnenbocht te gooien en dat was natuurlijk belangrijk. Ik weet niet of hij me heeft gezien. Ik denk niet dat je op dat punt de andere auto kunt zien. Ik was behoorlijk verrast, maar we hebben het vol kunnen houden.”

“Het plan was om te verdwijnen. Ik wilde van hem af komen en de race controleren, maar dat zat er niet in. Het was heel moeilijk. We reden min of meer dezelfde snelheid. Kimi ook, iedereen was nog steeds heel erg close. Ook later met Lewis, maar ik wist natuurlijk dat het moeilijk was om in te halen. Vooral als je auto’s voor je hebt. Ze geven elkaar slipstreams op het rechte stuk.”

“Ik heb genoten van de race, want het ging om jou en de auto en het maximaliseren van elke ronde.”

“Ik denk wel dat je kunt stellen dat Mercedes iets sneller was. Lewis was in racetrim waarschijnlijk sneller maar hij had een gespiegelde strategie. Niettemin was het heel close. Het was een zware klus.”

“Maar we staan met beide auto’s op het podium, dus ik ben heel blij.”

Vettel liep door zijn overwinning zeven punten uit op Valtteri Bottas in het rijderskampioenschap, met wie hij in de strijd is om de tweede plaats. Hij heeft daarin, met nog één race te gaan, nu 22 punten voorsprong op de Fin. Daarmee heeft hij de positie bijna veilig gesteld. Alleen als hij daar niet scoort en Bottas wint, kan de Fin de tweede plaats nog overnemen.

 

admin